Net on Net

En vardag i blått och rosa

Adventsmys

Kategori: Allmänt

Det är premiär-tur med bobben och pulkan. På snö som knappt täcker gräsmattan åker Albin, Thea och Isabelle i backen bredvid garaget. Igen och igen. Och igen. När jag för hundradeelfte gången måste dra upp Thea i backen ger jag upp och vi går in för att äta en sen lunch. Två timmar ute ger rödblommiga kinder och hungriga magar.

Vi åker och tittar på syrrans nya hus. Fint är det och jag förstår varför de vill flytta. Tycker att de gör helt rätt! Får en spark i baken när det gäller renovering. Vi sätter upp en persienn i lilla fönstret i köket. Superfint blev det! Tack svärmor! Och vi bestämmer oss för att inhandla en fondtapet till v-rummet nu i veckan. Äntligen blir det av.
Den här blir det. Namnet på tapeten visade sig vara extra passande...
Sedan har vi förstås tusen andra idéer också angående nedervåningen, men var sak har sin tid. Och just tid har vi minimalt med nu.

Lite glögg skulle väl inte skada nu.

Advent

Kategori: Allmänt

Åker tidigt till jobbet, redan klockan sju backar jag ut från parkeringen. I Bredbyn väntar Adventsfika. Marschaller fladdrar i morgonkylan och inne i matsalen är det uppdukat med nybakat tunnbröd, julost, julskinka, senap, saffransbullar, pepparkakor, rulltårta och fullt med julgodis. Tända ljus på borden som enda ljuskälla. Det känns att detta är en speciell dag.
Några timmar senare tågar vi hela skolan till kyrkan. Kristna skolgruppen framför ett julspel och vi sjunger psalmer. Nästan som en julavslutning. Ett mysigt och välkommet avbrott i vår annars så stressiga vardag.

Här hemma lyser stjärnor och ljusstakar. Tomtar och troll tittar på oss från alla håll och kanter.
Det är fredagsmys med chips, godis och Idol. Nu väntar vi bara på att någon ska utbrista Rumpa! så är kvällen fulländad. Mohahahaha...

Förändringar

Kategori: Allmänt

Dammsuger, torkar fönstren, tänder ljus och sätter upp julgardinerna. Jag är tidig, men vi har så himla mycket att göra nu de närmaste dagarna, att jag tyckte att vi kunde smygstarta. Men bara med gardinerna. Det andra får vänta.
Simon lämnade in två mattor på kemtvätt och de får vi inte förrän den 18 december. Lite skrattretande faktiskt. Då är det ju snart slut på julen... Men som man bäddar får man ligga. Jag får helt enkelt gilla läget att vi har en grön matta till röda gardiner.

Thea har förresten bytt säng! Numera ligger hon i en gammal växa-säng som mormor hade till sina barn och hon kommer både i och ur själv, trots höga kanter. Den är målad i samma färger som hennes bokhylla, vitt och rosa. Det går superbra för henne! Det är inget spring vid nattningarna, utan precis som vanligt. SKÖNT! Albin sprang ju upp och ner från sin när vi bytte åt honom. Så om någon vill köpa en billig spjälsäng är det bara att hojta!

Nu är det full fart mot helgen!
På lördag har Albin blivit bjuden på kalas hos en dagiskompis, som bor på samma gata som oss fast uppe vid skogen. Jättekul tycker han! Nu får vi bara fundera på vad man ska ge en fem-åring i present...?
Vi har hämtat ut biljetter till Luftslottet som sprängdes och tänker njuta av den tillsammans med popcorn och varandras sällskap i skydd av biomörkret på lördagkväll. Mormor och morfar är barnvakt igen.

Nu till den stora frågan: Vad är det för miffo som är med i Bonde som söker fru????

Denna regniga november-onsdag taggar vi upp med mer julmusik. Det behövs verkligen....