Net on Net

En vardag i blått och rosa

Gott nytt 2017

Kategori: Allmänt

Jag blev lite förkyld i veckan här, småhängig på något vis. Snuvig och ont i halsen, lite febervarm. Men efter två dagars vila känner jag mig bättre. 

Vi åkte till fru P, jag och Annlis, och uppvaktade henne från jobbets sida. Hon slutar hos oss och det känns j tråkigt. Konstigt. Fast jag förstår henne. Miljön på skolan funkar inte för henne. Frågan är om det är bra för någon...
Hur som helst, vi blev kvar där en stund och surrade. Fikade och fikade igen. Jättetrevligt. Vi kommer ses igen. Ni vet, det är dags för bio snart. I februari.

Årets sista dag. Jag har städat och grejat hela dagen. Vestbergs och Håkanssons kommer hit i år. Feststämning kommer råda och menyn har jag ingen aning om. Vi står för middagen och där blir det oxfilé med sparris och någon god sås. Resten blir en överraskning från de andra. Alltid lika roligt och enkelt!

På middagen hos svärföräldrarna tidigare i veckan fick jag nys om en serie som tydligen är väldigt omtalad och omtyckt. Skam. Det är av de yngre man får veta saker och tydligen är det en del skolor som bestämt sig för att visa den för sina elever. Lät intressant och jag började undra om jag är ensam om att inte ha upptäckt den?! Har ni???
Igår började jag titta på första säsongen och jag måste säga att jag är fast i den. Riktigt, riktigt bra. På några minuter är man tillbaka till ungdomslivet, även om det inte var som i serien. Eller var det så? Se den snälla. Mina tankar började snurra. Tänk om man kunde använda serien för att diskutera med eleverna...om olika saker? Svårt kanske, men den berör och tar upp en hel del saker.

Nä, nu piper tvättmaskinen. Dags att fortsätta.
Men hörni, gott nytt år! En resumé över året får vi ta en annan gång, helst också förhoppningar inför året som ligger framför våra fötter.
Ha en fin kväll, vart ni än är. Julen 2016

Kategori: Allmänt

Det blev äntligen jullov. Sista veckan var en lång nedräkning av dagar och timmar. Dagarna förgylldes ändå med skratt, maskerad och så den årliga volleybollen mot niorna. Vi körde ett luciatåg med Peter som lucia. Kanske inte det hippaste vi gjort, men det är svårt att slå den gången vi klädde upp oss till tänderna och blev vårt vackraste jag. Hur som helst, vi förlorade stort. En kross. Så vi pratar inte mer om det.


Julen kom till slut. Likaså tomten i en yngre version. S tog över rollen i år och jag tycker inte att det blev sämre direkt. Barnen har ju liksom listat ut allt redan ändå.
Sedan dess har jag softat. Har varit så j trött. Sovit länge på morgonen och ändå inte känt mig utvilad när jag vaknat. Före tio har jag inte gått upp. Lite krasslig har jag också känt mig.

Men idag körde jag ett lugnt pass, golfspecifika övningar och konstigt nog är jag piggare. Imorgon går jag in i period 2 i mitt träningsprogram, samma övningar men upplagt till ett superset. Känns spännande.

Nu är jag här och med tanke på att jag har tid att skriva kan ni ju förstå att det inte går så bra för hemmalaget...som vanligt.
Dagsläget

Kategori: Allmänt

Nu hade jag skrivit ett långt inlägg och så bara försvann allt. Ååå så drygt.

Jag hade skrivit om Thea. Lagt ut bilder från dansen som jag hittat på fejjan och berättat om den egna tiden. Thea for till Elsa igår mitt på dagen, sov över och är fortfarande borta. Albin är med laget och ser matchen han inte spelar idag. S jobbar och jag är ensam i huset. Konstig känsla. Men igår tränade jag benpasset i Träningsboken och idag har jag tagit en promenad med värsta träningsvärken. Varje rörelse känns. Men det är härligt. Älskar boken, upplägget och övningarna. Det är en perfekt julklapp till den ni vet vill börja träna!

Fina bilder va?


Nu är det bara fyra dagar kvar till jullovet, men det är de drygaste dagarna. När lektionerna känns meningslösa, när eleverna är less. När jag är apless. När jag vet att vi har ett föräldramöte imorgon som vi inte får något för. Jo, förskjuta arbetstiden kan vi göra, eller skippa konferensen på tisdag. Vilket j system. Vem kom på det istället för att ge övertid rätt och sätt?? Missmodet sjönk ännu mer i fredags när vi fick veta detta.
På tisdag ska jag till tandläkaren i alla fall, på konferenstiden. Men 45 minuter är j dålig kompensation eftersom jag måste vara kvar på jobbet imorgon mellan halv fyra och sju. Det är 3,5h. Och jag får 45 min för det. Jo, men tack.