Net on Net

En vardag i blått och rosa

Härlig helg

Kategori: Allmänt

Vädret var med oss den här helgen. Soligt, varmt och jag har invigt bikinin.

Helgen inleddes väl inte så bra om jag ska vara ärlig. Efter min fredagslöpning gled telefonen ur handen och kraschade ner i asfalten. Glaset sprack. Så j onödigt. Ångest, ångest.
Så i lördags blev jag över tusen kronor fattigare efter lagning. Kändes verkligen nedrigt. De gjorde fel dessutom och fick göra om allt då touch-knappen slutat fungera.
Men vädret var fint och jag strosade runt, fikade lite. Fast jag måste erkänna, att vara utan telefon i tre timmar var ingen lek. Kunde inte göra något. Inte föra över pengar, inte ringa, inte kolla klockan, helt utan kontakt med whatsoever. Herregud så beroende man blivit av telefonen!
Känslan var rätt skön när den låg i min hand igen.

Jag startade min söndag med 70 minuter löpning. Lugnt tempo för att orka, men backarna var dryga och det fanns ganska många sådana. En mil innan frukost kändes bra efteråt.
Sen drog jag till golfbanan och spelade nio hål på korthålsbanan. Roligt. Jag njöt. Solsken i blick. Och det gick väl....sådär. Inspelen satt, puttningen inte heller någon katastrof. Däremot vet jag inte vad som hände med utslagen. Milen innan kanske gjorde sitt. Trött i kroppen. Härligt ändå att säsongen snart är igång igen. 

Jag har legat i solstolen resten av dagen och blivit lite röd kan man säga. Behövde verkligen dessa dagar!

The Lördag

Kategori: Allmänt

En rätt händelserik helg så här i efterhand. Med sol och fågelkvitter var jag bara tvungen att åka till Vecke i lördags och slå lite bollar. Det är som att cykla. Tycker nog att jag slår längre än förra året också, men det är ju inte bara det det gäller. Det är ute på banan som det visar sig hur träffsäkert det blir. Jag längtar. Men, det lär ju dröja med det här vädret. I lördags var det i alla fall härligt. Rogivande på något vis att befinna sig där.

Om två helger åker vi till Sthlm i alla fall och vi har bokat för spel på Körunda i Nynäshamn. Kul!
Första tävlingen är också bokad. ÖKA-golfen på Puttom i juni. 

Efter golfen hade vi ett barnkalas på Area 1 för Thea och Isabelle. Längtansfulla och med skräckblandad förtjusning tog de sig an spelet och jag tror att alla hade jättekul. Svettiga och rödkindade åts det glass mellan spelen. 1,5 timme gick snabbt.


Jag var lite trött efter allt ståhej och somnade i solstolen på eftermiddagen. Sen var vi bjudna till grannen på middag. Trevligt.

Men kvällen blev en aning kort då Isabelle hoppade i studsmattan och landade olyckligt på huvudet. Det blev ambulans till akuten för röntgen och vi gick hem.
Allt gick bra fick vi veta idag.

Lite bra också att kvällen blev kort och vinglasen stannade vid tre. Jag hade ju ett långpass att springa idag.
På grund av livet hoppade jag över styrketräningen i lördags, ibland måste man prioritera, men löpningen kan jag inte ta bort lika lätt.
Så idag stod det 30min löpning, 5min promenad och sedan 30min löpning. Lät ju lätt. Det var det också, men lite tungt på kilometer åtta. Mycket backar som var dryga där. 9,2 km hann jag med. 
Nästa vecka är det 70 minuter sammanhängande och då borde det bli en mil i lugnt tempo.

En jobbvecka innan dess. Den sista riktiga veckan innan betygsättningen. Så fort det gått. Och så mycket kvar att hinna... Jag ta en dag i taget. Bäst så.

Maj maj måne

Kategori: Allmänt

Våren är här! Så härligt det känns att börja vakna av ljuset istället för väckarklockan. 

Vi firade in våren hos Håkanssons. Sju personer med åtta barn i olika storlekar, men vi tog med egen mat att grilla. Enklast för alla. Jag hade köpt frysta, råa tigerräkor på thai-affären i stan. Finns inte på en vanlig Ica-affär.
Jag gjorde en marinad på olja, chili, lime, salt, peppar och lite socker. Efter att räkorna tinat var det enkelt att ta bort skalet. Inte alls lika bökigt som med de kokta. 
Väl på plats i Billsta trädde jag de på grillspett och så överlät jag grillandet till karlarna. Det gick ganska snabbt.
Gud, så gott det blev. Lime-aioli till och bubbel. Jag tog lite annat också såklart, men jag skippade det vanliga köttet. Rekommenderas! Jag åt så snabbt att jag glömde fota. Sorry!

Kvällen fortsatte med brasa, mer bubbel och så efterrätt sedan. En chokladbomb kan man säga, och god.

Helgen bjöd också på träning. Ett fartlekspass, styrketräning och så ett långpass på det. S följde med på det sista när jag sa att vi skulle springa sakta fast vara ute i 45 minuter. Vi sprang sakta, runt 7min/km, men han var helt slut sedan. Haha! Ingen gå-paus nu heller och jag är så nöjd över utvecklingen. 

Vi hade grannarna hos oss också på fredagskvällen. Vin och massa surr och klockan blev mycket. Det är trevligt att träffas så där emellanåt, men lördagen var seg efteråt. Typ soff-läge tills jag orkade träna på kvällen.

Och nu är det maj. Den här månaden ska jag njuta av till max. Den bästa tiden tycker jag är när man har allt härligt framför sig.