Net on Net

En vardag i blått och rosa

👎

Kategori: Allmänt

Det finns måndagar och det finns måndagar. En del kan vara rent av ljuvliga och en del vill man bara snabbspola över. Det var en sån dag idag. En dag jag mest suckade. Mycket samtal, sms:ande och skrivande till höger och vänster. Så mycket att batteriet tog slut i mobilen strax innan jag kom hem. Jag hann nog inte så mycket mer när jag tänker efter.
Vi lärare gör många saker, men detta är nog det mest tråkiga. Att ringa hem. Behövligt, ja, men väldigt tråkigt och tidskrävande.

Nåja. Allt var inte skräp idag. Eller, tja, beror på hur man ser det.
Jag glömde gitarr-läxan på skolan i fredags - även solen har fläckar - men jag lärde mig en annan låt istället och spelade upp den för niorna idag. De tokskrattade och hörde inte alls vilken låt det var. 
Va fan?! Jag som övat och övat.
"Alltså man hör ju inte, för det går så långsamt mellan tonerna", sa en kille.
Desto gladare blev jag när en musiklärare visste precis vilken det var. Revansch! 
Fick min egen klass att skratta åt mig också. Under en redovisning fick alla som ville testa att skjuta med ett lasergevär i klassrummet. Fredrik Lindströms faktiskt. Eleverna sköt och träffade rätt bra, mellan 6 och 8 poäng. Jag vet inte hur många gånger jag sköt, många var det, men bara en träffade. På en poäng. Jag dog nästan. Utskrattad nånting. 
Men det bjöd jag på. Jag fick dra på smilbanden en stund.