Net on Net

En vardag i blått och rosa

Bränn på!

Kategori: Allmänt

Så var denna korta, men ack så arbetssamma, jobb-vecka gjord. Jag är glad att den är över för det var länge sedan jag gnuggade mina geniknölar så mycket.
Mitt i allt detta krashar min kära, bärbara dator och alla kvällar läggs åt att fixa den. Nu är vi tillbaka igen, min dator och jag, men tyvärr gick mycket förlorat. Mest saknar jag filmerna på barnen. Speciellt filmen där Albin cyklar utan stödhjul för första gången. Bilderna har vi tursamt nog antingen sparat på skiva eller framkallat redan, men några fattas ändå...

Nu är det i alla fall onsdag och vi packar och packar. Imorgon åker vi till Tyresö, till André och Sandra. Vi ska gå på teater, Nicke Nyfiken, besöka Barn & Buslandet och hälsa på Martin på NK. Martins föräldrar bor här på gatan och i somras lekte hans lilla dotter här tillsammans med Albin och de övriga barnen på gatan. En öppen och trevlig prick som skulle ge oss rabatt på sportkläder. Inte för att vi kommer att ha råd att köpa något på NK för det....haha!
Vi åker hem på söndag om allt går som det ska.

Idag fick Albin sin första spruta mot svininfluensan. Han var otroligt duktig och sa inte ett ljud när sprutan stack honom. Skönt att en av oss i familjen är vaccinerad i alla fall. Vi står på tur härnäst.

Efter vår lilla semestertripp ska jag visa er Theas nya, supersöta husbokhylla. Den är färdig och är nu fylld med en massa leksaker, böcker och fotografier. Den blev precis som jag tänkt mig och Simon har varit helt fantastiskt duktig!

Dagens måste: Bränn ner era bilder och filmer! Ni vet aldrig när datorn ger upp...

Höstrusk

Kategori: Allmänt

Det är tunga månader nu, oktober och november och sinnesstämningen påminner om vädret utanför. Det är nu man ska göra saker som förgyller ens vardag. Så att inte allt bara är grått och trist.

Idag lämnade vi barnen hos mormor och morfar och fick lite tid för oss själva. Inte tillsammans, utan enskilt. Simon tränade och jag gick på stan. Skönt att flanera runt utan stress i några timmar.
Imorgon fyller svärmor år och vi ska ut och äta. Det blir också mysigt.

Det är oktober, vi tänder ljus, brasan sprakar och vi spelar lugna, melankoliska låtar. Jag dricker Melon Breezer och önskar titeln till låten jag spelar för S, all världens väg.

Hur ska DU göra?

Kategori: Allmänt

Alla surrar om vaccinationen för svininfluensan. Lika många som ska ta den säger att de inte bestämt sig. På jobbet är det många som inte ska ta den. Och jag, vad tycker jag?
Jag tycker bara att alla gör det värre än vad det är. Varför inte ta sprutan när den erbjuds gratis?? Är inte det bättre än att måsta vara hemma flera dagar och förlora pengar på det?
Ett argument verkar vara att man inte vet vad vaccinet innehåller, men det många missar är att ett flertal tar sprutor för att åka utomlands varje år - utan att fundera vad dem innehåller! Svininfluensa-vaccinet är dessutom inte särskilt annorlunda mot det vanliga vaccinet som många äldre erbjuds.
Och hallå, tänk lite på era medmänniskor, alla barn och ungdomar som ni kan föra över smittan på!
Tre bra argument för att vaccinera sig.

Jag skyller denna obeslutsamhet hos det svenska folket på media. Det var de som tog upp riskerna med sprutorna och tyvärr verkar många tycka att de är värre än själva sjukdomen. Alla tycker olika, självklart, och det accepterar jag. Jag blir bara en aningens irriterad....

Vad tycker ni? Kommentera gärna.