Net on Net

En vardag i blått och rosa

Solberg

Kategori: Allmänt

Jag är lite mör efter dagens friluftsdag i Solberg. Tio plusgrader, lite sol, grillkorv med bröd, prat, en massa åk i backen, skratt, fika, oboy och trötta ben. Jag är nöjd över dagen.
Det är fredag imorgon. Jag ska hämta ut mitt pass inför sommarens resa, titta på nya byxor och sedan ska vi ut och äta med Håkansson/Westin utan barn. Annars är helgen vit. 
Vad ska ni göra? 

Igång igen

Kategori: Allmänt

En jobbvecka är över igen. Svisch lät det. Vi har börjat träna inför nationella proven i engelska, haft föräldramöte med blivande sjuor, skrivit omdömen till alla samtal, haft APT, skrattat, haft utvecklingssamtal, lunchvaktat, skämtat, haft lektioner, varit bollplank, ätit fredagsfika, deltagit i möten, besökt en student och kört bil i måååånga mil. Min vecka med några ord.
Idag är det fredag. Jag och Albin ska gå på slutspelshockey. Vi kommer sitta där i ena hörnan, äta popcorn och godis, skrika, sucka och stöna. Och vi kommer hålla tummarna för att det blir en Modo-vinst igen. Så underbart det skulle vara.

Sportlov

Kategori: Allmänt

Vi har sportlov och är hemma hela familjen. Simon också, men han jobbar på nätterna förstås och behöver sova länge på morgonen. Lovet blev väl inte riktigt som vi tänkt oss. Jag med min rygg och sedan hade Thea oturen att få en 5-kilos hantel på stortån lagom till att lovet började. Nageln gick av i roten, blev både svullen och blå och hon kunde inte gå på den. Efter ett besök på vårdcentralen några dagar senare kom Simon hem med antibiotika och nu kan hon snart gå på hela foten igen. Medicinen har hon lärt sig ta utan knorr nu, bara hon får dricka mjölk efteråt.
Igår hade Thea och jag hade en tjejdag på stan. Hon klippte sig och fick lite fin färg i håret, lila och rosa. Grabbarna följde med Albins dagiskompis V och dennes pappa till Bjästabacken för att åka slalom. Vad duktig han är på att åka nu. Åker upp i liften själv och börjar snart få till svängarna istället för att ploga sig ner. Fånigt stolt blir man som mamma. Jag längtar tills Thea är stor nog att börja åka, då kan vi susa nerför hela familjen.
Idag är det min tur att klippa mig och få lite färg i det. Dock inte lila och rosa.
Snart är lovet slut och jag har inte varit särskilt sportig av mig alls, frånsett några promenader. Men jag har kört vår nya bil och haft en mysig stund med Ulrica när hon provade brudklänningar. Efter fem stycken hittade hon rätt och det är ju tur att vi har samma smak. Hon kommer att vara riktigt, riktigt vacker när hon står som brud där framme vid altaret med sin Lars och Knut som brudnäbb.