Net on Net

En vardag i blått och rosa

Tråkigt var ordet

Kategori: Allmänt

Det är helg igen. Veckorna susar fram. Vi bestämmer oss för att ta en tur med barnen i skidspåret, så vi pckar bilen för att åka på Rutberget. Väl framme vill inte Thea ta på sig skidorna, men Albin vill verkligen. Han vill testa sina nya, riktiga skidor han fick i julklapp av farmor och farfar. Så vi åker och Thea går bredvid oss. Målet är Huggsjöstugan, men Thea sätter sig på tvären som bara en tre-åring kan göra och jag önskar hett att vi haft en pulka med oss. Att vi överhuvudtaget ägt en pulka. Vi kommer halvvägs när vi måste ge upp och åka tillbaka. Nåväl, Albin fick sig en åktur i alla fall. Nästa år kanske det går bättre. Jag och Albin ska ta en egen tur dit upp någon annan helg. Bara han och jag.
Nu vill Thea inte ens prova sina skidor. Säger att det är tråkigt. Så duktig jag är på att skapa lustfyllda utflykter! Not. 
Idag är det söndag. Ingen skidåkning idag alltså, men Albin och Simon har åkt till Bjästabacken för att testa slalom för första gången. Spännande. Theas kommentar till om vi skulle följa med var just TRÅKIGT.
Utomhusaktiviteter verkar inte vara hennes grej just nu.

Resande

Kategori: Allmänt

Det är ett evigt rännande den här veckan. Igår en bilturné runt på alla skolor. Idag åkte vi till Skedom med ett gäng elever. En trevlig historia där eleverna fick testa att köra en skotare, skjuta fåglar och djur på simulator, testa att köra en skotare på en annan simulator samt lyssna på några elever som berättade om en resa till Ungern. Det bjöds på fika och grillade hamburgare i en stor kåta. Fint väder hade vi också. Solen letade sig fram och sken på oss en stund.
Imorgon åker vi buss igen. Den här gången till gymnasiet för att besöka skolorna och några program. Det blir trevligt det med.
Överhuvudtaget är det mycket nu och i det här tempot går dagarna otroligt fort. För fort. På fredag är Albin bjuden på kalasdisco på kvällen och vi måste hinna köpa presenter. När vi nu ska ha tid med det...

Olika berg

Kategori: Allmänt

Vilken grå lördag det är och vilken jäkla snö som kommit. Men barnen älskar det. Och jag älskar Albin för att han glatt tar på sig overallen och skottar bort snödrivorna som kommit efter plogbilens framfart. Han tjänar en tjugo-lapp och jag kan lugnt fortsätta att komma ikapp med tvättberget. Eller lugnt är det inte förresten. Thea kräver ständigt olika saker och jag blir avbruten stup i kvarten. Allt tar dubbelt så lång tid nuförtiden. Jag har glömt hur det var att kunna fullfölja det man för stunden höll på med utan avbrott. Måste ha varit en skön känsla. Men, hemmet blir städat och kläderna hamnar på sina rätta ställen tillslut.
Det är lördagskväll i röda villan och vi ska göra egen pizza. Tror det blir ett glas rött också.