Net on Net

En vardag i blått och rosa

At the Bishop

Kategori:

Fredagkväll och vi har en middag inplanerad på Bishop Arms med Peter och Sofie. Tyvärr får de ingen barnvakt och vi lyckas inte ragga upp några andra att ta deras plats, så vi åker själva. Roligt det med. Får skjuts av svärmor, så vi båda kan dricka gott. God mat, men jag ångrar mitt val djupt när jag ser S härliga nötkött ligga uppskuret på tallriken. Nallar både en och två gånger mellan mina egna tuggor av Qoc au vin, eller hur det nu stavas.
Det är ett läckert ställe, annorlunda, lite gammal stil, lite brittisk. Gott öl, gott vin. Vi sitter inne och det är nästan fullt på uteplatsen. Många som går dit för att bara ta en öl eller två. Ett toppenställe för det en varm sommarkväll.
Kan inte säga att det ett ställe att gå på för att ha det lite mysigt på tu man hand. Alldeles för högljutt och fest-aktigt för det, men ett jättetrevligt ställe. Rekommenderas.
Vid ett tillfälle sitter jag och berättar om en seans som ägt rum i Bredbyn. Mycket spännande sådan. Och plötsligt börjar vår lampa över bordet att svänga, utan någon som helst anledning. Fort svänger den hit och dit. Ingen annan lampa rör sig vid något annat bord. Vi tittar på varann lite förvånat och skrattar högt. Vad fan var det där?? När den lugnat ner sig testar vi för att se om den rört sig av vinddraget, men icke. Den verkade tung, lampan, och inget sådant kunde ha gjort det. Omöjligt. Resten av kvällen är den stilla. Mycket märklig upplevelse.
Klockan är halv elva och efter två glas vin är jag trött. Nu återstår en lång natts sömn. Gud vad skönt.

Vilken dag

Kategori:

Jag började dagen med att åka till naprapaten. Hon masserade och knäckte nacken så det bara sprakade om det. Mosig och trött efteråt. Ont i bakhuvudet. Men det gick över och nu känner jag knappt något. Musklerna börjar kännas lite mjukare. Det är bra. Ny tid om två veckor.

Det var hett under solen idag. Fantastisk syn att titta upp och se en klarblå himmel utan ett moln så långt ögat kan nå. Otroligt väder.
Brännbollsturnering stod på schemat idag och pågick hela dagen. Final under gassande sol och dammet låg spm en dimma över grusplanen efter alla springande fötter. Vatten gick åt som smör i solsken. Bara jag stod där rann svetten om mig. Eleverna gjorde det bra som kämpade så hårt i den värmen.

Dagen avslutades med årets första dopp. Jag och barnen for ner till Kärringberget och svalkade oss. Behövdes verkligen. Underbart skönt!

Värme och väntan

Kategori:

Nu är man lagom less känner jag. Det finns annat man vill göra än att jobba i den här värmen. Så fort jag fick chansen satt jag ute idag. Likadant nu ikväll. Man vill aldrig gå in.
Fast barnen behöver sitt kvällsfika, lite bad och nattning, så det var bara att gå in. Men vi satt en stund och tittade på bio-utbudet i den här stan. Väldigt snålt tilltagen måste jag säga.
Vi blev glatt överraskade imorse när vi såg att Albin vunnit en biocheck på juniorkrysset. Fantastiska svärmor, som inte gett upp efter alla år, har skickat in. Nu vill han ju gå på bio såklart, men inte en enda film av värde finns att se. Att vänta på något när man är liten är vääääldigt jobbigt. För vuxna med ibland.