Net on Net

En vardag i blått och rosa

Från sol till regn

Kategori: Allmänt
Åå, vilken solboost igår. Underbart. Det blev så varmt där på altanen att jag var tvungen att lätta på kläderna. 

Idag är det regn. Fy, vad tråkigt det blir. Grått och mörkt. Vi åkte in till stan. Köpte en ny sport-bh i knallig gul färg, ett sportarmband till telefonen, kompressionssockar och ett par tunna vantar. Jag har haft mina tjocka handskar när jag sprungit/gått och det blir väldigt varmt efter ett tag. 
Imorgon sticker jag ut och testar alltihop.

Under solen

Kategori: Allmänt

Vilket fint påskväder det är, även om solen skymdes av dis och moln på eftermiddagen. Det ser mer lovande ut de kommande dagarna och jag gör väl som jag gjort hittills - lutar mig tillbaka i solstolen med huvudet mot väggen och blundar, läser och blundar omvartannat. Åå, så skönt det är. 

Jag är inne på den åttonde och sista boken i Hammarbyserien nu. Jag vill inte riktigt att den ska ta slut och samtidigt måste jag få veta hur det går med allting. Men vemodigt känns det. När man läst om alla dessa personer i så många böcker känns det nästan som att man känner dem, lever med dem och så helt plötsligt är det bara slut på det. När sista sidan är läst får man inte följa deras liv längre och det är en sorglig känsla. Helt skruvat, jag vet, men ni som läser mycket kanske förstår. Jag brukar oftast behöva en paus då, efteråt, innan jag öppnar en annan bok. Låta allt sjunka in.

Jag har tränat idag. Inte sprungit, inte varit ute på promenad. S stoppade mig. "Vila", sa han. "Vila? Vad är det?", tyckte jag. Jag gick ner i källaren och körde styrka. Något slags pass med fokus på ben, enbent. Enbensknäböj, utfall bakåt och balans och hopp. Tre varv. Inte så himla jobbigt, men jag känner att jag är ganska ostadig på mina fötter.
Inte det att de är små, utan väldigt slippriga efter alla mina stukningar genom åren och jag tappar balansen ganska lätt. Har ingen styrsel där nere. Hur tränar man upp det? Någon som vet?
Imorgon är det löpning i alla fall. Det står så på schemat och då måste man följa det. Halvvägs till målet att springa 5km sammanhängande. Jag kan det säkert redan, men valt den lugna vägen. Om det nu kan kallas lugnt när S stoppar mig, men jag rusar inte runt. Så tänker jag. Om man inte sprungit på år och dar kändes det vettigt.

Annars inget nytt under solen.

Biljetter

Kategori: Allmänt

Vilken härlig kortvecka! Skön på något sätt. Förmodligen för att man visste att det var lov som väntade. 
Vi fick tag på två biljetter till hockeyn igår. Vi skulle ha åkt till mamma och pappa för att se den, men nu blev det bara barnen som fick sitta där och käka godis och vindruvor. Fullsatt på läktaren, skön stämning och hur många målchanser som helst. Men vad händer? De förlorar inför storpubliken. Så j dåligt. 

Jag har fått biljett till ett annat event också till hösten. Kent. Middag med förrätt, varmrätt inkl. två glas vin/öl och kaffe med kaka, och så får vi se Kent då. Jag hänger med Ulrica och hennes jobbarkompisar och blir väl som ett femte hjul, men ändå. Jag ser fram emot det, har alltid velat se dem och nu är det sista chansen. Avskedsturnén.