Net on Net

En vardag i blått och rosa

Grannsämja

Kategori: Allmänt

Martin och hans familj har kommit upp för att vara här i några veckor. Det är roligt att träffas igen och barnen finner varandra direkt. Alla leker med alla. Det är också Martin som tar initiativet till att vi ska grilla ihop, vädret till trots. Våra grannar Micke och Josefin är också med. Albin är alldeles exalterad.
Vi grillar under takad altan hos Micke, men äter hos oss. Det ligger grillat kött, pommes, potatissallad, grönsallad, bea-sås, bränd haloumiost (!), vitlöksbröd och baguetter på borden. Och en massa rosé-vin. Såklart.
Det är mycket trevligt och samtalsämnena sinar aldrig. Det smygröks på altanen, för ingen vill visa barnen vad de gör. Barn luktar sig till hemligheter och kommer såklart ut i alla fall. Cigaretter göms och barnen lockas och motas bort. De har otroligt roligt tillsammans. Barnen alltså. Ja, vi med för den delen. Ljudnivån är hög! De är speedade på socker från trocaderon så vi sätter på en film, ger de lite chips och vips blir det tyst.
Så lägger sig barnen en efter en. Simon ska, oturligt nog, upp och jobba dagen efter så han tar med sig Albin och går och lägger sig vid elva-tiden. Vi andra går över till Micke och Josefin och fortsätter kvällen där.
Mer öl och vin, mer skratt och prat.
Vid halv två-tiden bryter vi upp. Det är en märklig känsla att kunna hem från en fest. Jag säger godnatt till Martin och Carro och tassar in ett stökigt hem. Lämnar städningen till morgondagen och smyger ner i sängen efter en lyckad kväll.

Trapprenovering!

Kategori: Allmänt

Simon jobbar som bekant igen, men vi ligger inte på latsidan för det. Vi fortsätter med renoveringen, fast nu bara på kvällstid. Under två veckor har vi jobbat med trappen här hemma och nu börjar det bli klart.
Jag har slipat nästintill hela trappen själv, Albin har hjälpt till med sandpapper, Simon har kapat ner spaljen och grundmålat, jag har målat ett lager vitfärg och Simon det andra. Trappstegen har blivit betsade två varv, likaså handtagen. Nu fattas bara lite lack på det. Ett gigantiskt arbete, som vi snart kan lägga till handlingarna. Barnen har varit otroligt duktiga under tiden. Ingen som fingrat på målade räcken, inga småfötter på kladdiga trappsteg. I'm impressed!
Så här ser det ut! Nu fattas bara handtagen... Vad tycks?

Nu är de nog väck

Kategori: Allmänt

I semestertider, ensam med barnen, händer det inte mycket här hemma. Jag har faktiskt inte orkat dra med barnen på något galej. Det har inte känts så inspirerande att göra det själv.
Så, dagens stora händelse har nog varit att barnen, tillsammans med deras kusiner, fångade ett gäng grodor i en hink fylld med vatten och sten. Stridsbergs kom förbi på fika och äntligen fick jag lite vuxensällskap mitt på dagen.
Vi åt pasta till middag och hottade upp det hela med ett glas rödvin. Förkvällen såg ut så här...


Den stora och den lilla

... tills himlen blev alldeles mörk och åskan kom dundrande förbi. Jag satt på altanen och hade det mysigt med ett glas vin och en ny bok, Unni Lindells Mörkermannen. Åskan mullrade på avstånd när det blev olycksbådande mörkt omkring mig. När regnet kom stod vi allesammans på bron och tittade på alla blixtar, till barnens förtjusning.

Kontentan av detta är ju naturligtvis att alla grodor måste vara borta nu. På grund av gräsklipparen alltså.