Net on Net

En vardag i blått och rosa

Grannsämja

Kategori: Allmänt

Martin och hans familj har kommit upp för att vara här i några veckor. Det är roligt att träffas igen och barnen finner varandra direkt. Alla leker med alla. Det är också Martin som tar initiativet till att vi ska grilla ihop, vädret till trots. Våra grannar Micke och Josefin är också med. Albin är alldeles exalterad.
Vi grillar under takad altan hos Micke, men äter hos oss. Det ligger grillat kött, pommes, potatissallad, grönsallad, bea-sås, bränd haloumiost (!), vitlöksbröd och baguetter på borden. Och en massa rosé-vin. Såklart.
Det är mycket trevligt och samtalsämnena sinar aldrig. Det smygröks på altanen, för ingen vill visa barnen vad de gör. Barn luktar sig till hemligheter och kommer såklart ut i alla fall. Cigaretter göms och barnen lockas och motas bort. De har otroligt roligt tillsammans. Barnen alltså. Ja, vi med för den delen. Ljudnivån är hög! De är speedade på socker från trocaderon så vi sätter på en film, ger de lite chips och vips blir det tyst.
Så lägger sig barnen en efter en. Simon ska, oturligt nog, upp och jobba dagen efter så han tar med sig Albin och går och lägger sig vid elva-tiden. Vi andra går över till Micke och Josefin och fortsätter kvällen där.
Mer öl och vin, mer skratt och prat.
Vid halv två-tiden bryter vi upp. Det är en märklig känsla att kunna hem från en fest. Jag säger godnatt till Martin och Carro och tassar in ett stökigt hem. Lämnar städningen till morgondagen och smyger ner i sängen efter en lyckad kväll.