Net on Net

En vardag i blått och rosa

Adventsfika

Kategori: Allmänt

Första advent står för dörren. Adventsfika i tidiga morgonen på jobbet. Mysig start. Jag kom dit med tom mage halv åtta. 
Frukosten blev nämligen utbytt mot ett samtal med mamma klockan sex på morgonen. Pappa är dålig, åkte in med ambulans inatt, löd sms:et jag läste strax innan. 
Så, skinkmackan och fikabrödet var precis vad jag behövde då. Skönt med lugn och ro innan dagen tog fart. En stressig sådan, men det gick.

Jag har inlett helgen med att baka lite. Fick hjälp från Albin. Lussebullar i alla dess former och storlekar. Jättegoda.


Jag tänkte göra julfint här i helgen. Gardiner ska upp, stakarna och stjärnorna. Albin har hockeysammandrag och jag har en kasse rättning. Fina alster från eleverna. Det blir en angenäm läsning, men som dock måste göras och bedömas. 

Snopp o kropp

Kategori: Allmänt

Albin och Thea älskar att bada i badkaret. Det har de gjort tillsammans ända sedan Thea var bebis och kunde sitta. Bland skummet och vattenskvättet har de lekt och skrattat.
Och det är väl ingen skillnad nu heller. Det är bara det att...ja, de är ju mer medvetna och väldigt intresserade av den andres könsorgan. Särskilt Thea som hela tiden försöker dra och peta på Abbes snopp. De skrattar ju båda två, men ändå. Plötsligt vet man inte om man ska säga till eller bara se det som en lek. Självklart är det ju en oskyldig lek, en naturlig nyfikenhet som alla barn har. Inte bara barn heller för den delen, hehe. Men jag sa till henne. Fem gånger. Det är liksom första impulsen man får.
Synpunkter på det?

En längtan

Kategori: Allmänt

Trodde vägen skulle vara besvärlig idag, men den var helt okej. Moddig i och för sig. Våt. Men skönt att inte behöva sitta på helspänn. Att det snart är advent märks verkligen inte på vädret. 
Albin längtar till julpyntet. Så pass att när jag kom hem hade han ställt upp ljusstakar i fönstren och tomtar på bordet. Jag var inte eld och lågor över det initiativet direkt. Inte än. Snälla! Inte förrän lördag, på sin höjd, kan jag tänka mig att göra adventsfint. Så, nu är allt borta igen och allt ser ut som förr.