Net on Net

En vardag i blått och rosa

Framgång?

Kategori: Allmänt

Mors Dag. Jag blir väckt av familjen och får ett litet paket ovanpå täcket. Presentkort på Inter Sport och jag har inte susning om vad jag ska köpa där. Kläder? Något till träningen? Jag måste fundera.
Vi åker till mamma och pappa och äter både smörgåstårta och den himmelska jordgubbstårtan. Bara för att det är så gott! Albin tar två bitar jordgubbstårta. Jag ger min mamma ögonskugga, vit och grön och när vi åker därifrån går hon in och testar dem. Vi åker direkt till Billa och äter Mors Dags-middag. Mycket gott såklart.

Den obligatoriska söndagsbadningen hinner vi också med innan läggdags. Alltså, barnen badar ju mitt i veckan också när det behövs, men söndagar är en spikad dag för det. Och Thea bajsar för första gången frivilligt på toaletten. Mitt i badningen reser hon sig upp och säger att hon måste bajsa. En stor händelse för henne. Det har ju bara varit blöjan som gällt tidigare när nr2 ska göras, men nu tror jag att hon gått vidare.

Det blir måndag och jag har mitt årliga besök hos tandläkaren. Inga hål den här gången heller, bara lite tandsten som tas bort. Och som alltid när jag ligger där i stolen tänker jag på att jag måste bli bättre på att använda tandtråd. Jag brukar göra det i max två veckor efteråt och sedan glömmer jag, eller så orkar jag inte för att det är så bökigt. Och precis som tidigare tänker jag nu att den här gången ska jag verkligen fortsätta! Ja, det ska jag!
Mm, eller hur?

Det är en skön vecka som börjar nu. Om jag sträcker ut armen kan jag nästan ta i den långa helgen som kommer, från torsdag till måndag. Underbart!

Lördag

Kategori: Allmänt

Albin sover som en stock hela natten.  Tredje natten i rad som han inte kommer upp till oss, utan sover i sin egen säng. Han är fortfarande lite varm på morgonen, men när jag kommer hem från jobbet spelar han wii. Äter bättre gör han också, men det blir ändå inget kalas idag. Vi tar det lugnt hemma.
Tyvärr är det ju ganska tråkigt väder och har varit så en tid. Men fina regnbågar har vi sett.

Vi går till skogen också och plockar små spindlar och flugor i en burk som barnen tittar i länge.
 

Feber

Kategori: Allmänt

Veckan seger på i ett snigeltempo, men det är fredag imorgon. Jag börjar räkna ner till sommarlovet och det är väl just därför som veckorna blir extra långa. Det är fem skoldagar kvar innan avslutningen. Fem! Dessutom ett litet lov emellan.
Simon, Albin och kompisen M spelar fotboll och när han kommer hem fryser han. Hela kroppen är stekhet och tempen visar nästan 39 grader. Inget dagis imorgon och Thea får inte träffa bästa vännen T. Jag älskar Tuva! säger hon och jag tror att det är ömsesidigt. Albin ska på ett kalas i lekparken här borta på lördag. Nu får vi se hur det blir med det.
Himlen börjar bli lite grå-disig tycker jag. Är det ask-molnet tro?