Net on Net

En vardag i blått och rosa

Theas rum

Kategori: Allmänt

Och det blev fredag och jag lägger sista handen på Theas rum. Otroligt skönt.
Så här såg det ut förrut. Ja, nästan. Theas säng stod bredvid fönstret till höger och bokhyllan i mitten, nedanför sängen. Märkligt nog har jag ingen annan bild på hennes rum än den här som togs när vi började ta bort alla saker. Well, väggarna är gröna och det såg allmänt grått och trist ut. Trångt var det också.



Och så här blev det!


Oj, vad bokstäverna ser sneda ut på bilden, men jag lovar, de är spikraka egentligen.













En väldigt glad Thea tittade in i sin nya garderob där klänningarna hängde och lådorna var fyllda med kläder. Jag antar att det blir många besök in dit, klädtokig som hon är.

Lutar mig bakåt

Kategori: Crossfit

Klockan är 21.56. För exakt tolv timmar åker jag och Thea för att handla färg. Grabbarna drar till Billa för att klyva ved. Nu när jag tittar på klockan inser jag att jag varit igång i nästan exakt tolv timmar. Det är först nu som jag sätter mig ner i lugn och ro. Herregud.
Theas rum är klart och sakerna på plats. Nåja, nästan alla. De nymålade hyllorna ligger fortfarande och torkar. Sedan beslutar jag mig för att ta upp en garderob istället för byrån hon har. Lådorna har börjat trilskas i den. Och då ser jag att ena väggen på garderoben är målad i en mörk och ful gul-färg. Drar på mig målarbyxorna igen och rollar på med vit-färg. Känner mig ganska less på att måla nu om jag ska vara ärlig, men det känns gött när man ser resultatet.

Igår blev det ett crossfit-pass i sena kvällen. Barnen hade lagt sig och klockan var nog nästan halv nio.

4 varv på tid:
5 (1 hängfrivändning + 3 push-press)
120 jump rope singles

Min tid: 12,26

Sedan lite magträning.
Situps + russian twist
4-5-6-7-8

Imorgon väntar en dag med barnen. Bara med barnen. Inget annat ska komma ivägen. De har fått stått tillbaka nu när vi haft saker att göra på var sitt håll. Nu sängen.

Älskade barnrum

Kategori: Allmänt

Albins rum är klart. Det är så härligt att gå in där och nu smiter Albin mer än gärna ner för att pyssla. Han är ordningssam av sig och vill att rummet ska vara städat. Han riktigt ogillar när kompisarna varit där och stökat till det. Jag undrar stilla om det är ett arv från hans mor eller frukten av mina försök att lära barnen att städa efter sig?
Jag har städat i mina lådor, mamma, säger han när han kommer upp. Niklas har det så städat i sina lådor, så vill jag också ha det.

Rummet ja. Det är svårt med barnrum tycker jag. Det blir lätt lite kalt sådär. Det fattas en spiderman-tavla på väggen, men jag är lite kluven vart vi ska sätta den. Nåväl. Här kommer lite före- och efter-bilder.





Nu är det blått och vitt.











Nu väntar Theas rum och det är ett litet smärre kaos i vardagsrummet. Några av Theas prylar huserar där just nu.



Det blir en liten utmaning att få hennes lilla rum att se inbjudande ut. En vägg i älsklingsfärgen rosa och sedan vitt. Mycket vitt.