Net on Net

En vardag i blått och rosa

Semester

Kategori: Allmänt

Att sommarlovet är här känns en aning overkligt. Jag vet inte om jag landat i det ännu. Med sovmorgnar, lata dagar och inget viktigt att göra. Det tar tid på något sätt.


Vi uppvaktade vår kollega som går i pension de där sista dagarna innan semestern. Sommarfest i Långsele och Inger, som hon heter, hade lagat den allra godaste maten till oss. Så himla gott. 

Verkligen ett vackert ställe de har där. Vädret var på vår sida och solen sken på oss där vi satt ute i trädgården. Mycket trevligt, men vemodigt som alltid när någon slutar. På något sätt önskar man ju att allt var förgängligt. Eller så är det bara jag som har svårt med förändringar. 

Det blev ingen sen kväll och vid tio låg jag i sängen hos A. 


Mina tok till barn har tagit första doppet också. Svinkallt såklart.

Just nu, denna regniga midsommardag, känns den härliga sommarvärmen långt borta.

Igår firade vi midsommar med the neighbourhood. Grannen, grannarna högre upp och så två familjer till från två andra gator. Vi besökte Hembygdsgården som vanligt. En tradition. Mycket folk, solen sken och vi satt och njöt på några filtar. Hamnade på bild också. Längst ner i blått, ja där är jag och surrar med Jossan.

Sedan fortsatte kvällen hos grannarna. Grillning och surr, god mat i mängder, gott i glasen, fotbollsmatch hos oss och kvällen blev till natt. Jättetrevligt.

Thea 9år

Kategori: Allmänt

Finaste Thea fyllde år i torsdags. Inga större önskningar av presenter. Studsmattan i och för sig, men i övrigt nej. Det var lite annorlunda saker i stället. Som fiskpudding och rulltårta. Hennes glädje över det hördes i ett utdraget Jaaaa! Nu två dagar senare är allt slut. Hon har ätit och njutit och bjudit.


Fina gumman. Det är svårt att sätta ord på allt du är. Klok och lugn, eftertänksam, omtyckt och lätt att vara med. Du trivs lika bra i ditt eget sällskap som med kompisar, och de är många. Klockan nio varje morgon ringer det på dörren här och alltid är det dig någon söker. Ibland har du inte ens gått upp. Oftast säger du ja till lek. Ibland säger du nej. Det tycker jag om hos dig. Att du kan vara dig själv, vara stark i dig själv och göra det du känner för. Jag hoppas att du fortsätter med det.

Grattis på födelsedagen, älskade du! ❤️

Löpning och golf

Kategori: Allmänt

Ja, jag har fortsatt med min träning. 4-5 pass i veckan. Senaste månaden har det bara blivit fyra, ibland kommer liksom livet emellan. Det har gått framåt.

Senaste milpasset blev tre minuter bättre, trots att jag gick litegrann. Då hade jag inte sprungit på ett tag. Världens blåsa under tån satte stopp för all löpning under lite mer än en vecka. Nu har vätskan i den försvunnit nästan helt och jag är på banan igen.

Golfen då?

Två rundor har det bara blivit hittills. I Körunda och nu senast igår. Ingen bra runda. Fy fan vad dåligt det gick. Värsta tänkbara. Inte nöjd med något. Det ska vara paret jag fick till då, men resten... 

Det tar på att spela golf. Först att hålla fokus och humör i schack i fem timmar, inte lätt kan jag säga. Speciellt inte när det går dåligt. Sen tar man väldigt många steg.

En mil går man under 18 hål. Det är bra för mina ben, att få mil i benen.

Den här veckan har jag sprungit och gått över tre mil. 

Efter middag hemma gav vi oss i kast med Theas födelsedagspresent. Studsmattan. Två timmar och svarta, skitiga händer senare var det glada barn däri.