Net on Net

En vardag i blått och rosa

Lite vabb

Kategori:

Hur dum får man bli som tror att man får sova bara för att man inte går till jobbet? Thea vaknar strax efter fem på morgonen och vill se på tv. Inte ens Barnkanalen startar så tidigt. Hon sitter där tålmodigt och väntar framför en blå skärm och jag försöker somna om. Hon kommer efter en halvtimme och ber mig höja ljudet. Efter ytterligare en halvtimme vill hon äta något. Sedan ska Albin upp och göras i ordning och följas till skolan.
Jag står som en frusen sill vid garaget och ser hans lilla figur vandra över grannens tomt med den gula ryggsäcken skumpandes på ryggen. Han vänder sig om, som för att se om jag är kvar. Jag står där tills han vandrar ner över slänten och inte syns mer.
Ligger sedan i sängen halva förmiddagen, men att sova får jag ingen ro till.
Hämtar ut tapeterna och gör adventsfint med barnens hjälp. Tänker byta gardinerna också, men vet inte vart jag lade allting. Allt är en röra nu.
Fast jag stressar inte, får ta det en annan dag. Imorgon kanske. När Simon klickar golv.
Trots sömnbristen har det varit en underbar dag. Så lugn. Så skön. Och jobbet har jag inte ägnat en tanke på. Vilsamt. Välbehövligt. Vabb-aktigt.

Så!

Kategori: Allmänt

Nu. Äntligen. Är. Det. Klart. Men den där euforin jag trodde jag skulle känna finns inte där. Bara trötthet.
Thea är hängig och jag vabbar imorgon. Länge sedan det hände nu. Vi har väldigt friska barn, som inte varit sjuka en enda gång den här terminen. Simon ska på kurs och jag behöver verkligen en dags ledighet efter dessa två slitsamma veckor.
Vi ska julpynta, jag och Thea, om orken finns och bara mysa. Sova länge. Det är vi värda.
 
 

Högt tempo

Kategori: Allmänt

Så sitter jag äntligen här i soffan och kan slappna av. Barnen sover efter hockeyträning och lek hos en kompis. Jag hann i alla fall säga hej, pussa och krama och natta en av dem. Det är värt mycket. Det har varit en fin dag idag trots den sena kvällen. Och imorgon gör jag sista samtalet. Hur härligt låter inte det? Det är trevliga samtal. Men. Det tar mycket kraft och energi från en.
Leveranserna duggar tätt nu, lagom till att lönen kommit. Julkorten ligger i brevlådan, tapeterna finns att hämta och på måndag kommer garderoberna. Direkt efter jobbet hämtar jag ut en tegelsten till bok på posten också. 50 nyanser av honom. Det är så många som pratar om denna erotiska och romantiska roman, att jag var tvungen att köpa den själv. Återkommer med min åsikt.