Net on Net

En vardag i blått och rosa

Ordningen återställd

Kategori: Allmänt

Simon är hemma igen. Han spenderar de flesta timmarna i sängen eller så går han sakta omkring, halvt böjd som en gammal gubbe. Barnen har lyssnat på mina förmaningar om att inte klänga på honom och hittills har de inte varit det minsta jobbiga. Försiktiga kramar har de gett.
Pappa jag har saknat dig hela veckan, säger Albin när vi kommit hem. En dag kan nog kännas som en hel vecka för små barn.
Jag har numera tre personer att passa upp och kommer nog inte få en lugn stund under detta påsklov. Får försöka hitta på lite aktiviteter för barnen, så att vi inte bara behöver tassa på tå.

Sjätte sinnet

Kategori: Allmänt

Har gått och väntat på att något ska hända. Har liksom känt det på mig och nu vet jag att vi har ett sjätte sinne. Typiskt att det hände idag, när det var min längsta dag.
Jag gör en liten cliff hanger och börjar berätta om något trevligt. Dagen började med Albins utvecklingssamtal. Tycker att det är så roligt och spännande att gå på dem. Fröken hade bara gott att säga om Albin. Han slåss inte, kan leka med många, äter bra (oftast rensar han tallriken, vilket gör mig oerhört lättad) och är som en solsken hela dagarna. Han formligen älskar att vara där. Hon visade portfolie-pärmen och jag fick se hur långt han kommit i sin utveckling. Teckningar, hans första huvudfoting, att han kan klippa raka streck, känna igen några bokstäver och lite svar på en intervju de gjort med honom (vilket tydligen var svårt att göra då han blev så blyg, haha). De tyckte att vi skulle vara stolta över honom och det är vi. Massor!

Jag åker till jobbet och gör mina timmar. När vi sitter i arbetslagsmöte ringer en plågad Simon och undrar när jag kommer hem. Han har grymt ont i magen och ska åka in till akuten. Snabbt plockar jag ihop alla grejer och sticker från mina kollegor. Tror aldrig jag kört så fort. Hämtar barnen i Billa, eftersom farmor kommit som en räddande ängel och hämtat de från dagis tidigare än vanligt. Det var egentligen Simons tur att hämta.
Nu ligger han där med morfin och är lite groggy. Troligtvis blindtarmen. Jag vet hur ont det gör eftersom jag själv fått operera bort den.
"Det är tråkigt utan pappa", säger Albin och börjar nästan gråta. Jag förklarar så gott jag kan och jag hoppas att han förstår. "Stackars pappa", säger han då.

Inte en trevlig början på påsklovet som börjar om exakt två dagar.

Köpstopp

Kategori: Allmänt

Vi behöver köpa nya tallrikar, skålar, glas och kaffe- och te-koppar. I samma stil. Jag stör mig enormt på att vi inte har 12 tallrikar och skålar, att kaffekopparna och muggarna är av olika stilar och färger och jag får ångest när de inte räcker till alla gäster vid kalas och liknande.
Ikea är den självklara lösningen. Billigt och fint på samma gång. Dessvärre har jag en man som inte är ett fan av Ikea. Ja, inte grejerna där utan mer vandringen runt på stället. Han suckar högt när jag nämner att vi måste åka dit. Men, så kommer jag på det! Man kan ju handla online.
Sitter länge och väl och väljer ut det jag vill ha, velar mellan färger och former. Nästan lika roligt som att gå där. När jag är klar med min lista och ska börja beställa ser jag att inget av det jag vill ha går att handla online! Det borde jag förstått, eftersom det är porslin, men jag blir besviken ändå.
Simon suckar igen. Det blir en resa ner på påsklovet ändå.