Net on Net

En vardag i blått och rosa

Vardagens alla måsten

Kategori: Allmänt
Känner mig trött och seg nu. Jag har inte riktigt anpassat mig ännu för heltidsjobb. Varje dag tycker jag att jag kommer hem alldeles för sent och Thea springer rakt in i min famn det första hon gör. Jag har saknat dig idag, mamma, säger hon. Jag trivs på jobbet, det handlar inte alls om det. När jag är där tycker jag att tiden rinner iväg och dagarna går så otroligt fort. Det gör ju det när man har roligt.
Nej, det handlar inte om det. Snarare är det så att dagen kommer ifatt mig när jag åker hem. Då kommer den stora tröttheten och vissheten om att det i stort sett bara är middag och lite soffmys kvar av dagen tillsammans med barnen. Och man måste hinna handla, tvätta, städa, vara en god fru, träna, vara mamma, hålla kontakten med vänner, ja, you name it. Det är det där livspusslet som åter måste läggas och ibland känns det som att jag tappat en bit. Den stora biten, tiden. Jag får det nämligen inte att gå ihop. Men gör det det för någon??

Idag har jag inte kännt av min rygg alls. Inte någonting. Så jag körde ett väldigt lugnt pass här hemma med olika hoppreps-övningar och bålstabilitet. Jag blev väldigt förvånad över vilken dålig balans jag har i vissa övningar. Måste träna mer core. Nu väntar duschen och sedan tackar jag för denna dag. Idag hann jag i alla fall träna.

Utvecklingssprång

Kategori: Allmänt

Det var återbesök hos naprapaten idag, vilket känns just nu. Jag har inte lika ont som förra gången, men det känns. Liksom molande värk hela tiden. Fortsatt vila var rekommendationen. Min sträckning måste läka, men promenader och jogging är ok. Och om tre veckor ska jag dit igen.

Det är tufft att lämna Thea på dagis nu. Hon börjar gråta redan när vi ska ta på ytterkläderna här hemma. Vill vara hemma med mig och mysa, säger hon. Fast det går ju över sedan. Det är inte så att hon är ledsen hela dagarna, men ändå. Jag känner mig självklart lättare om hjärtat när jag lämnar en glad Thea än en storgråtande. Nåväl. Hon har slutat suga på tummen och är numera helt blöjfri. Det ordnar sig säkert med lämningarna också så småningom.
Och Albin. Min trollunge som så gärna vill lära sig läsa. Han rimmar och rimmar, skriver mycket och tränar på att känna igen bokstäver, men tycker nog att det mesta är grekiska. Varför kan du läsa, mamma? Niklas kan läsa. Jag vill också kunna läsa! Jag har beställt Fem myror är fler än fyra elefanter och jag hoppas att det ska hjälpa honom lite på traven. Man måste ju bejaka deras intressen och detta är ett av de större just nu. Kanske kan Thea lära sig litegrann hon också.

Husmorstips

Kategori: Allmänt

Det finns något som jag irriterat mig länge på. Sedan i somras faktiskt. Och det gäller våra nytvättade kläder. Trots sköljmedel luktar de bara surt som gammal svett. Ibland har jag fått tvätta om, men mestadels har jag stått ut. Till idag. Så vad gör man nuförtiden när man behöver ta reda på hur man gör något som man inte vet något om? Man ringer inte mamma, man går inte på biblioteket för att titta i någon värdelös uppslagsbok som sett bättre dagar och man frågar definitivt inte sina vänner. Nej. Man googlar och får sitt svar på en minut. Utan att man behövt lyfta baken. Det enda jag behöver göra är att köpa ättika får jag veta och köra en maskin på 95 grader. Då blir tvättmaskinen som ny. Sedan kan man ha i ättika när man tvättar också, för att få bort lukten på kläderna.
Jag testar och under tiden går jag ut för att köra intervaller i dugg-regnet. Riktigt skönt.
Och nu sitter jag här och väntar på att min första omgång surtvätt ska lukta fräsch igen. Efter den återstår typ tre tvättar till...