Net on Net

En vardag i blått och rosa

Humöret på topp? Nja

Kategori: Allmänt

Och det blev helg. Lördag. Sovmorgon. Långfrukost, fast utan lugn och ro.
Och jag hade rättning med mig hem. Det tog några timmar att ta sig igenom det.
Barnen fick några timmar också. Barnens Dag. Karuseller. Lotterier. Hoppborgar. Thea blev tvärsöver. Surade. Grät. Vi åkte därifrån. Sedan en sväng till mormor och morfar som var mitt uppe i målning av bräder. Inget fika. Ville inte störa dem. Thea satt kvar i bilen och surade hela tiden. Smällde igen dörren och låste den inifrån.
Hon är verkligen min dotter hon.
Jag ställde mig och gjorde pizza när vi kom hem. Tänkte att det kunde vara mysigt en lördagskväll. Barnen var ute och lekte. Ropade att de skulle komma in. "Maten klar snart!"
Och vad händer?! Jo, de drar! Jag får äta ensam och 40 (!) minuter senare kommer de in. Oj, vad jag skällde på dem. Utegångsförbud resten av kvällen. Tårar och hundra frågor om "varför då?"
Det är fantastiskt att vara förälder. Verkligen.

Så skönt

Kategori: Allmänt

Bilden nedan gjorde min dag kan man säga. Vi tjoade och applåderade varandra i klassen lite senare på förmiddagen. Nästan som om vi vunnit alltihop. Och nästan som att jag varit med i kampen själv... På ett vis hade jag det. Från lärarhåll, mellan kollegor. En andra-plats satt fint kan jag säga.
Resten av dagen var ju bara ljuvlig och jag körde hem med Ellie Goulding i lurarna. Så skön att lyssna till.

http://open.spotify.com/track/2Mq5f12lvtvYgwVh7xktjh

Klasskampen

Kategori: Allmänt

Klasskamp stod på schemat idag. Jag följde min åtta genom alla nio grenar och vad roligt vi hade. Vilket gäng! Så positiva och glada hela dagen. Peppade, kämpade och skapade en riktig laganda. Underbara är dem!
Jag och Magnus bjöd de på en uppvisning i scoutfylla. Jag menar, man måste ju visa sin uppskattning på något sätt, eller hur? Och det slutade ju rätt ner i backen för oss båda. Ingen chans i världen att jag kunde springa rakt fram efter tio varv runt en pinne. Men som vi skrattade! Eleverna filmade också. Så nu väntar jag bara att det läggs ut på något forum med en rubrik i stil med "I fylla med lärarna"...
Nåväl. Nu väntar vi spänt på resultatet. Någon segrare är vi nog inte, men förhoppningsvis inte sist, som förra året.