Net on Net

En vardag i blått och rosa

Några intensiva dagar

Kategori: Allmänt

Oj, vilka dagar. Jag måste blicka tillbaka ända till torsdag tror jag.

Efter en jobbmässigt tung dag, många långa lektioner och så två utvecklingssamtal, körde jag snabbt hem och bredde en macka. Ätandes på den plockade jag upp Fru P för vidare färd in till stan och bion. Att jag var lite trött märktes redan på parkeringen. Glömde parkeringslappen i automaten och fick springa tillbaka. När vi vandrat till bion kom jag på att jag nog glömt att låsa bilen också. 🙄 Fru P fick agera springare och jag kunde prata en stund med min saknade kollega A som satt och väntade.

Till sist var vi alla samlade, även kollegan L. Det var också hon som upptäckte något som hette Plusstol på biljetten. Som vanligt vill ju jag ha de bästa platserna när jag väl går på bio, men det här med extra stora fåtöljer hade jag ingen susning om. Jag klickade ju bara. Det förklarade dock att priset var högre än vanligt. 
Vi satt bra alltså. Extra utrymme för benen, i och för sig helt onödigt för mig, hållare för drickan och extra breda. Grymt skönt. 

Bästa brudarna! Sååå roligt att surra och skratta en stund både innan och efteråt. Vi fick till och med gå in igen då ingen ville bryta upp direkt och åka hem. Det fanns och finns så mycket att avhandla. Vi bestämde att det behövdes en ny dejt. Hoppas bara att vi kan styra upp det. 

Filmen då? Ja, skådespelarna hade växt på sig. Kändes säkrare i sina roller båda två och jo, den var bättre än första filmen. Men alltså...tänk att spela in detta! Inget för pryda människor om man säger så. Jag hade glömt en hel del från boken kände jag. Ganska bra ändå. Jämförelsen blir inte lika stor då. En tredje film verkar det dock bli. 

Inte mig emot. 


Fredagen kom sedan. Jag var trött hela dagen. Herregud, så trött. Men jag tog mig igenom dagen, tränade när jag kom hem och sedan väntade avskedsmiddag för två kollegor på Public. Jättetrevligt. Min kväll blev dock kort. När de andra drog ner till puben åkte jag hem. Önskar att jag hade kunnat vara med en längre stund.


Idag har vi varit i Bjästabacken hela dagen. Svågern med sin familj är här på sportlov. En helt underbar och solig dag!

Kusinerna sover över här inatt. Imorgon har Albin hockeymatch och vi ska åka dit och titta. Sen middag i Billa. 

Ingen vila, ingen ro just nu.
Sedan en ny vecka. Ska göra klart mina utvecklingssamtal. Det är pedagogisk eftermiddag på tisdag och jag tog min chef på orden och frågade om jag fick den där lediga dagen hon tyckte att jag skulle ta. Grönt ljus att ta den på torsdag. Skönt. Så himla skönt.
Och snart är det sportlov. Allas stora hägring just nu.

Vernissage

Kategori: Allmänt

Frisör är något Thea alltid surrat om att hon vill bli när hon blir stor. Men det där skiftar ju kraftigt när barnen är små.

Nu har hon förkastat det. Idag är det tre yrken som hon kan tänka sig.

1. Författare
2. Konstnär
3. Illustratör, eller som hon säger "någon som gör bilder i böcker"

Hon älskar att rita. Egentligen inget ur fantasin, utan hon söker upp något fint, tittar och ritar av. Det blir fint det hon gör. Så, nu tänkte jag ha en liten vernissage här på fyra nygjorda teckningar.

Thea Sundberg, 8 år

Gumman, gumman! Vad månne bliva av dig?

Lakritsbollar

Kategori: Allmänt

Imorse sov jag länge. Gud, så skönt när man inte har några måsten. Jag har inte ens någon rättning i helgen. Det är så sällan det är så att det nästan känns som ett mini-lov. Det borde vara så här jämt!


Efter frukosten drog jag på mig mina nya träningsprylar och tog en promenad i någon sorts lagom takt. Måste röra på mig fastän hostan inte är över. Kanske kan frisk luft lösa upp lite. Sen får jag en kick när jag köpt nya träningskläder. Vill nästan inte ta av mig dem.

Nu har jag precis stått i köket och testat att göra proteinbollar. Och de blev så goda att jag vill dela med mig av receptet. Nyttigt och gott till mellanmål eller istället för godis.

Det här behöver du:

2dl valnötter
2dl havregryn
8st dadlar
1dl proteinpulver, choklad- eller vaniljsmak 
1-2 msk lakritspulver, beroende på hur mycket smak du vill ha
1msk kvarg

Mixa valnötter och havregryn till ett mjöl. Blanda i proteinpulver och lakritspulver. Lägg i dadlarna och mixa. Tillsätt kvarg och mixa. Känn efter om du kan forma bollar av smeten, är det för mjöligt tar du lite mer kvarg. Sedan formar du smeten till bollar. Mums!