Net on Net

En vardag i blått och rosa

Lördag

Kategori: Allmänt

Jag gjorde julfint igår medan S och A var på sammandrag. Det tog en herrans massa tid. Julgardiner och hela kitet. Handlade och bakade tårta inför kvällen också. Efterrätten till middagen på varvet. Det var nog först då, när den stod och svalnade som jag kunde ta det lugnt en stund.
Vi uppvaktade grannen också på hans 40-årskalas. Ett glas vin och smörgåstårta. Gott.
Och så iväg på middag sedan. Simon hade plötsligt blivit hängig så han skjutsade oss och vände hem igen.
Vi andra åt go-maten. 


Lufttorkad skinka med chevréost till förrätt. Lax till huvudrätt och så min tårta med hallon då. Den blev lyckad. De slogs om sista biten nästan.
Gott vin och så en Rom och cola efter hockeymatchen. 


Albin undrade vad det där var för något. Tja...ett sugrör sa jag. Hm. Vad skulle jag annars ha sagt?

Vi satte på tv-spelet sedan. We sing. Och som vi sjöng och tävlade. Jätteroligt. Jag blev alldeles hes.

Mycket på en fredag

Kategori: Allmänt

Morgonen kunde inte ha startat bättre. Utan frukost åkte jag till jobbet i den tidiga morgonen. Adventsfika bland levande ljus. Mysigt och gott med skinksmörgås och lite gobitar. 
Adventssamling i kyrkan lite senare på förmiddagen. Allt enligt tradition.

Nu har vi kommit hem från julbordet. Och jag kan inte låta bli att tycka att det är överskattat. Jag åt inte så mycket med andra ord. Lite skinka, tunnbröd, lax och prinskorv är jag nöjd. Ägg också såklart. Men annars. Nej. Jag är inte så förtjust. Trött som tusan är jag också. 
Godnatt.

Det rinner iväg

Kategori: Allmänt

Dagarna går. Veckorna rusar. Jag hade nästan glömt att det är advent till helgen. Har haft annat i huvudet. Men ljusstakar och krims-kramset ska upp. Lite mysigt är det ändå.
Mycket på jobbet. Prov och redovisningar avlöser varandra och jag känner lite stress faktiskt. Att hinna allt jag ska innan betygsättningen. Det är bara två veckor till dess och jag har inte tänkt ett dugg på det heller.
En dag i taget har det blivit.

Och helgen då? Simons jobb bjuder på julbord på Varvsberget imorgon. Det är sammandrag för Albin på lördag och så ska vi äta middag med gänget. Söndag är väl den dag jag får ägna åt advents-görmet. Thea ska ha en kompis här också. Och jag har rättning som vanligt. Ingen vila ingen ro. Inte konstigt att dagarna går fort.