Net on Net

En vardag i blått och rosa

Olika avtryck

Kategori: Allmänt

Äntligen blev det onsdag. Kan inte nog beskriva hur skönt det känns med lov nu. Det behövs verkligen.
Idag är vi på föreläsning på Nolaskolan. Väldigt intressant och jag får med mig lite tips och idéer. Vi är några som äter lunch på Lundbergs och jag har nyss ätit upp min paj och sitter och sippar på lite te när jag känner en hand mot min nacke. Tänker, vem kan det vara?
Vänder mig om och ser en gammal elev jag haft. Han måste vara 19-20 eller något nu. När jag lämnade hans klass gick han i sjuan, så det har ju gått många år därimellan. Jag får höra hur det gått för honom, vad han gör nu och han undrar detsamma om mig. Min telefon ringer mitt i allt och jag trycker bort samtalet på ett omständigt sätt. Innan han går ger han mig en stor kram och säger sådär i förbigående:
Du, Anette, om du inte vill svara på ett samtal behöver du bara trycka två gånger på den här knappen.
Och jag skrattar. Känner mig plötsligt jättegammal.
Men, vad härligt det är när gamla elever kommer fram sådär efter så många år, uppriktigt intresserade. Man blir varm i själen.
 
 

På hemmaplan

Kategori:

Piggare idag. Tänk vad lite sömn kan göra. Jag är glad att vi var stationerade här i Själevad idag, så jag slapp köra på glashal väg med mina odubbade däck. Vägen ska visst vara förskräcklig upp till byn. Med lite tur kanske det ser bättre ut efter helgen.
Albin har haft sällskap dessa två dagar på lovet av Saga, som kommit upp på snabbvisit. Han har knappt varit hemma alls. Men snart får vi några dagar ledigt allihopa. Bara en dag kvar att jobba och det känns ju riktigt skönt. Välbehövligt.

Hängig

Kategori:

Bloggar från sängen. Känner mig risig idag. Ont i huvudet hela dagen och en allmän frusenhet. Jag ser febrig ut får jag höra av folk, men jag härdar ut. Vi har en hel dag för oss själva och bara hinna ikapp. Det är många samtal, uppsatser blir lästa och mina stövlar väntar på mig.
Men nu ligger jag. Under den gröna pläden. Huvudvärken är kvar. Den liksom moler där bakom pannbenet och vägrar släppa.
Och snön fortsätter falla dessa sista dagar i oktober. Vintern kom alldeles för tidigt till oss i år.