Net on Net

En vardag i blått och rosa

Skönheten & odjuren

Kategori: Allmänt


Halloween. Trick or treat. Bus eller godis. Barnen med grannkompisarna målar sig hemska och går runt kvarteret. Sedan kommer de nöjda hem med varsin liten godissamling till mamman. Bra jobbat. Nu har jag ett lager att nalla från. Mohahaha! Bara ett hus fick en massa plingplong på ringklockan. Deras form av bus. 
Själv har jag varit hos frissan idag. Herregud, vad skönt det var. Till och med min hårfrisörska tyckte det.
"Men gud, vad långt det har blivit! Ååh, vad skönt att få klippa bort det. Och kolla luggen, vad lång den är! Du kommer få en helt annan form nu."
Hon fick fria händer. Det brukar alltid bli bäst då. Och nu...ingen mer hårsnodd på ett tag. Jättenöjd.I kärlek & hat

Kategori: Allmänt

Pang! Det går en minut. Pang! Ytterligare en minut. Pang! Thea är riktigt, riktigt arg och smäller igen sin sovrumsdörr med all sin kraft. Fotografierna på väggen i vårt sovrum skramlar till för varje duns. Hon och Albin är mitt uppe i ett bråk, eller förmodligen avslutet på det. Hon stegar därifrån med arga steg och tar ut sin ilska på ett sätt som känns snarlikt hennes mors. Jag låter henne vara. Även på den punkten är vi lika. Efter en stund kommer hon ut. Humöret har vänt. Fast, jag kan inte påstå att mitt vänder så snabbt. 
Resten av kvällen är lugn. Albin och jag hamnar i ett samtal. Om kärlek.
"Är du inte kär i någon på skolan?"
"Nej, det är jag inte", säger han och ler.
"Är det någon som är kär i dig då?"
"Nej, jag har inga!"
"Inga?! Du kan inte ha flera. Bara en i taget."
"Men jag har ingen! Bara en."
"Va? Vem är det?"
"Dig."
Kärlek var ordet.Skola & lov

Kategori: Allmänt

Hårt jobb idag. Vilket rat som kan samlas på en skola. Vi har städat, slängt, möblerat om, klivit uppför stegar, burit och haft oss. Men vad bra det blev efteråt. Skön känsla. 
ÖA var på skolan idag också. Ett reportage väntar om vår fina måluppfyllelse. Roligt att det skrivs något positivt om oss för en gång skull. 

Imorgon efter lunch börjar mitt höstlov. Jag ser framför mig några härliga dagar med ett besök hos frissan, skridskoåkning med familjen, Modo-match i arenan och allmänt häng i soffan med en bra bok.