Net on Net

En vardag i blått och rosa

Förhoppningar

Kategori: Allmänt

Jag har blivit uppringd av försäkringsbolaget och får en liten summa pengar för min sveda och värk och alla läkarbesök. Känns ju bra även om jag hellre skulle vilja vara helt återställd. Kunna börja ta längre promenader utan att bli helt slut i ryggslutet, spela lite badminton med eleverna på idrottslektionen, kunna åka slalom på sportlovet eller åka skidor i det vackra och underbara vädret eller.... Ja, det finns massor som jag skulle vilja göra.
Det är snart sportlov och jag förstår inte vart tiden har tagit vägen. Det var ju bara nyss vi började. Som alltid så här års vill man stanna tiden för det är nu det är som bäst. Solen kommer och den härliga våren och sommaren ligger där framför oss, inte så himla långt bort längre. Vi har något att se fram emot. Och jag undrar om det beror på att vi har så svårt att leva i nuet. Att njuta när vi väl är där, mitt i det. Har ni hört denna låt av Lena PH? Den beskriver det så väl. Bortse från videon, bara lyssna.

Tillbaka

Kategori: Allmänt

Finns ni kvar ni som läser? En rejäl dipp i skrivandet nu. Det blir så ibland när dagarna bara rullar på med jobb och dagis och det inte händer så mycket därimellan. Eller det gör det förstås, men min lust att skriva har inte funnits.
Min rygg är inte bra än. Jag har fortfarande ont i vissa lägen och jag har fått två övningar jag ska köra flera gånger om dagen, vilket jag sällan lyckas hitta tid till. Fortsatt vila, ingen träning förutom promenader, men min rygg blir snabbt trött. Kommer jag att bli helt bra någon gång? På onsdag ska jag till sjukgymnasten igen.
Jag hade en trevlig kväll igår med arbetslaget. Vi drog iväg med gubbarna, som endast fått en lista med saker att ta med, till en arbetskamrat. Vi lät dem basta och dricka öl och bjöd på en suverän tre-rätters. De överraskade oss med att ge oss en ros var och skålade för oss ståendes. Vilket gäng! Sedan fortsatte vi kvällen drickandes. Jag skulle egentligen köra hem, men E ringde efter sina söner, som skjutsade hem både mig, en kollega och bilen. Himla omtänksamt. Så jag satt där i soffan och pimplade gin och tonic istället för pärondryck och kunde ansluta ganska snabbt till de andras berusade tillstånd. En riktigt trevlig avslutning på veckan.
Och idag är jag trött. Såklart.
Det blir en lugn kväll. Simon är i Åre och imorgonbitti är det hockeyträning. 08.30.

Ingen ljus helg

Kategori: Allmänt

Ibland överraskas livet. Som i fredags när jag på väg hem från storhandlingen blir påkörd bakifrån vid några rödljus. Jag stod still och kan bara skylla på killen bakom. Och sedan dess har jag ont i ryggen. Ingen brännande smärta, mer som att jag kört ett hårt träningspass och det känns som att jag vill trycka till kotorna lite. Av att bära tungt och sitta länge får jag ont. Imorgon blir det nog ett läkarbesök för att få allt dokumenterat. Och bilen ska vi lämna in såklart. Mycket meck för en sån värdelös händelse.

Vi har varit på Mora Träsk i helgen, hela familjen. Att sitta på ett gympagolv med min rygg var inte det bästa, men vad gör man inte för sina barn. Och när vi kom tillbaka till bilen satt en jäkligt lång, gul p-bot under vindrutetorkaren. Ja, ibland överraskas livet och ibland är det inte till det bättre.

Kasper, vår lilla gokisse, är i himlen. Beslutet har legat och grott inom oss en längre tid och i fredags var det dags. Barnen saknar honom inte nämnvärt, men deras tankar får man ta på allvar.
Albin tittar upp mot himlen när jag säger att han finns där nu.
Nej, det tror jag inte, säger han.
Hur kom han dit, mamma? undrar Thea. Flög han dit själv? Jagade han musen och sedan flög han?
Näh, han dog bara och då kommer man dit
, försöker jag.
Han dog för att han skulle ut hela tiden, säger Thea ganska klarsynt. Och jag blir svarslös.
Herregud, vad de snappar upp vad man säger.