Net on Net

En vardag i blått och rosa

Energiboost

Kategori: Allmänt

Jag har aktivt tänkt bort jobbet den här helgen. I fredags avslutade jag ett sex veckor långt träningsprogram som jag verkligen kan rekommendera er att testa. Jag gillar ju teknik och det är en app jag haft till hjälp. Den har fixat rubbet efter mina önskemål. Nike+ Training Club heter den. Du får välja program att köra efter, med vikter eller bara kroppsvikt. Jag körde det sistnämnda med tanke på att jag sprungit lite också.
Just den delen måste jag vila ifrån nu. De sista veckorna har jag nämligen fått så ont i höften efteråt. Strax ovanför. Tror att det är någon inflammation eller något.
Jag vet ju att jag hade som mål att springa skoljoggen, men jag måste nog dra mig ur. Vill inte göra illa mig själv, för så viktigt känns det inte. Jag har ändå lyckats med mer än vad jag trodde när det gällde löpningen.

Istället är jag så jäkla taggad på något annat, haha. Av eller på, det är jag. Svänger och testar nytt, även om jag måste säga att jag varit uthållig med löpningen. Ända sedan februari/mars till nu.
Ja. Men nu är det styrketräning som gäller och det kan ju inte bli fel med min späda kropp att få lite muskler. Jag tänker köra Stronglift 5x5. Googla och läs. Finns en app också som håller koll på ökningen av vikter. Skönt att slippa skriva ner allt på papper.
Det går i alla fall ut på att träna upp grundstyrkan med stång och vikter.
Det är ett A-pass med knäböj, bänkpress och stångrodd. Ett B-pass med knäböj, militärpress och marklyft. 5 reps x 5 set förutom marklyft som bara har 1 reps. Varannan gång kör man dessa pass, men bara tre pass i veckan. Varje gång man klarat så många reps man ska höjer man vikten nästa gång med 2,5kg. Marklyft med 5kg.

Jag körde A-passet igår. Faktiskt riktigt kul och hela kroppen pirrade efteråt. Lite lagom träningsvärk idag.

Idag var det vila. Men, jag hade en golfrunda att köra också. Matchstegen, den jag gått vidare i. Det var en jämn match mellan damen och jag. Inte förrän på tionde hålet började jag dra iväg. Två birdie fick jag till. Långa puttningar rätt i kopp. En sån skön känsla! Och jag vann!! Vi hade fyra hål kvar när hon gav upp. Finalspel väntar 😃😃 Tänka sig.

Men det är måndag imorgon. Jag har jobbat i två timmar ikväll för att hinna ikapp det jag inte hunnit förra veckan. Det är tur att sportandet ger lite energi tillbaka. Även om det känns drygt med jobb imorgon ser jag ändå fram emot måndag - för då får jag träna pass B!

Och fina ord värmer också när det är tungt. Som det här fina kortet som svärmor satt fast på en present. ❤️

Rivstart

Kategori: Allmänt

Jag kanske ska passa på att skriva lite nu när jag ändå ligger ner. Tiden är dyrbar nuförtiden. Det här med rast vet jag inte vad det är längre. Är det när man byter material i korgen på vägen till nästa lektion eller är det när man passerar personalrummet i språnget och känner kaffedoften? På dem sex dagar jag jobbat har jag suttit ner och tagit en riktig rast på minst tio minuter två gånger. Jag ljuger inte. Ena gången var i tisdags. Då åt jag ett päron. Den andra var idag när jag hade så ont i huvudet att jag bara ville sluta ögonen och vila. Lunchrasten räknas inte in här för då jobbar vi, i matsalen. Har man tur är det tio minuter kvar innan nästa lektion och oftast är det något som måste göras även då.
I måndags hade jag inte gått på toa förrän klockan var halv tre. Igår var det klasskampen hela dagen och min planeringstid försvann långt bort i fjärran. Idag lektioner från start till mål. Inget break förrän kroppen sa ifrån.

Det här är livet nu. 100 minuter extra undervisningstid. Det är nästan två timmar mindre planeringstid. Förstå vad man hinner på två timmar?! HUR är det tänkt att detta ska öka måluppfyllelsen när vi får mindre tid att göra ett riktigt jobb? Och HUR ska jag hinna göra individuellt material när jag knappt hinner fixa material till de övriga 98% av eleverna?
Jag bara kör nu. Går dit, låter eleverna jobba. Hinner inte tänka. Hinner inte läsa igenom det jag gjort. Knappt dokumentera. Vet bara att någonstans måste jag pressa in lite kopiering så att nästa lektion ska flyta utan trubbel. Hinner inte stanna kvar i klassrummet och byta några ord med eleverna. Måste stressa ner, kopiera det jag ska ha och så upp igen. Nya elever. Vara glad, uppåt. Kommer på att nej fan, jag har inte hunnit kopiera arbetsmaterialet som jag skulle ha gjort för tre dagar sedan.
Så här rullar det på. Jag pratar mer med mig själv än vad jag gör med kollegorna. Det är på morgonen och lunchen. That's it.

Idag körde jag hem i tunnelseende. Om en polis stoppar mig nu tror de säkert att jag är full tänkte jag. Helt väck. Ögon på halv stång och saliv fulla munnen.
Jag hann in på toan och kräktes det första jag gjorde. Sprängande huvudvärk och kallsvettningar.

Tack och lov att det är fredag imorgon.

Familjeråd

Kategori: Allmänt

Ibland kan jag bli lite trött på allt som ska göras här hemma. Ni vet, det här med maten och disken och tvätten och städningen. Barnen har levt lyxliv hela sina liv känns det som. Det är väl endast deras egna tvättade kläder de har fått ta hand om och så hålla sina rum någorlunda städade. Men hallå, mer kan dem.
Så vi hade familjeråd ikväll. Första ever. Barnen tyckte att det var kul och nästan kivades om uppgifterna. Thea var sekreterare.
Ja. Så här blev det den här veckan. En lagom start tyckte alla och Albin ställde upp sina skor, som han bara slängt i hallen, innan han gick och lade sig. Tummen upp på det.

Idag blev det lite gjort vid skrivbordet. Vi satt mest och pratade och pratade och pratade så jag fick huvudvärk. Vid lunch fick jag äntligen en nypa frisk luft och kände hur skönt det var i solen. Härligt var ordet. Huvudvärken försvann för en stund.

Albin har haft träningsdagar med hockeyn. Hockeycamp i Husum. Upp tidigt för att sedan köra både ispass och fyspass där uppe. Han har varit ganska trött när han kommit hem vid fyra-fem snåret på eftermiddagarna. Imorgon är det sista dagen och på torsdag börjar skolan. Ny skola, ny klass, ny fröken. Lite spännande känns det nog för han vill att S ska vara med en stund.

Annars rullar dagarna på och jag försöker komma in i jobblunken.