Net on Net

En vardag i blått och rosa

Året som gått

Kategori: Allmänt

Årets sista skälvande dag.
Helt galet att det redan gått ett år igen. Det är nu vi ska rannsaka oss själva. Blev det som vi ville, drömde, hoppades? Det har varit ett fint år. Mycket har hänt naturligtvis.
 
Vi firade in 2012 med grannarna och familjen Strömberg/Thoresen.
 
Ja, tänk att jag stötte ihop med denna man på en toalett i Gävle. Det var under påsklovet minns jag efter en tur till Stockholm.
 
Vår lilla Kasper skickar vi till katthimlen. Ingen blir alltför ledsen över det.
 
Albin, Simon och Filip åker ner till Globen och ser hockey. Något som gav mersmak.
 
En sex-åring ser dagens ljus.
Och sötungen blir fyra.
 
 
Vi åker till Turkiet för första gången med barnen tillsammans med familjen Strömberg/Thoresen. Underbart varmt och skönt. Tyvärr avslutas den med en lite bitter smak av magsjuka.
 
Vi går på bröllop. Ulrica och Lars blir äkta makar och vi festar natten lång. En oförglömlig dag och kväll. Jag är toast madame. Förmodligen första och sista gången.
 
 
Vi byter fönster i köket mitt i sommarens hetta.
 
Många timmar i solen blev det.
 
Albin börjar förskoleklass. Han är exalterad. Fladdrig. Och jag oroar mig mest för att han inte ska kunna sitta still.
Albin börjar spela fotboll i Själevads IF.
Och han börjar på hockeyskola i Svedjeholmens IK. Det älskar han!
 
Axel Håkansson föds. En riktig guldklimp.
 
Och vi renoverar sovrummet från golv till tak.
 
Jag får vara kvar på min arbetsplats och blir klassföreståndare igen. Så bra!
 
Ikväll firar vi in det nya året hos Johan och Stina på Varvet tillsammans med Ulrica, Andreas, Linda, Jonas och Linnea. 9 vuxna, 7 barn. 3-rätters middag. Det lär bli latjolajbans.
Ett år är till ända och ett nytt tar vid. Det jag önskar mig mest inför det kommande året är först och främst att alla nära och kära får vara friska och krya. Låt det bli så.
 
Gott Nytt År! ropar Albin.
Gott nytt hår?? undrar Thea.
Nej, gott nytt ÅR! Så säger man!
Jahaa!
Gott slut fina ni!
Vi ses nästa år.
 

Tystnad råder

Kategori: Allmänt

Det är lugnt och tyst här hemma. Barnen ligger nerbäddade i sängarna och sover, Simon har hoppat in och jobbar. Ger tillbaka från julaftonen. Så, nu sitter jag här själv. Tv:n står på. Sträcker ut mig i soffan utan att nudda någon med sparkande små fötter, tusen frågor, önskningar och spill.
Kan inte låta bli att tycka att det är rätt skönt. Den där stunden på kvällen när tiden plötsligt är helt min egen. Gillar ensamheten på något sätt, mer nu sedan barnen kom. Den har blivit mer värdefull. Men det är klart. Det får inte bli för mycket av den varan. Det där svenska ordet lagom är ändå bäst.
Efter gårdagens hemsla förluster i spelet, där jag kom sist i båda omgångarna, behöver jag slicka mina sår. Jäkligt roligt spel var det i alla fall.
 
 

En lördag helt i min smak

Kategori:

Sune-bio idag med halva familjen Strömberg. Den var riktigt rolig. Det tyckte även barnen även om de nog inte förstår det där med kärlek ännu. Skönt lördagsnöje i alla fall.
Sedan hem och fixa middag med samma familj. Tre-rätters. Väldigt gott. Och roligt att göra det ihop. Skratt, vin, höga röster och vi pratar i mun på varandra.
Nu bloggar jag mitt i läggningspausen av lilla H. Jag och Carro har förlorat oss bland alla fina kläder från Bonprix. Karlarna lirar Wii. Barnen lite här och där. Organiserat kaos.
Snart dags för lite spel. Ett riktigt spel, lite som frågesport fast med helt vansinniga frågor. Vem som helst kan vinna. Man behöver alltså inte vara allmänbildad för att vinna. Kanske något för mig? Jag brukar ju vara en fena på att gissa rätt. Eller?