Net on Net

En vardag i blått och rosa

Städning?

Kategori:

Det soliga vädret fortsätter och vi har varit ute mest hela dagen. Börjar ana en lite lätt brun nyans i ansiktet nu.
"Mamma, du ser ut som Martin nu!" Det är Albins kommentar. Fast. Nej. Inte riktigt så. Men solen är verkligen het. Bäst att njuta när man kan. Ser att det väntas sämre väder nästa helg.
Baksidan av detta är ju att man inte hinner med det som måste göras inomhus. Det där oerhört tråkiga som man bara vill fly från ibland. Städandet, tvättandet och plockandet.
Jag skjutsade iväg Albin till kompisen M och medan Thea sjöng för fullt till sin spotify-lista, drog jag fram dammsugaren och gick loss. Tvättade golvet. Tvättade kläder. Vek tvätt. Städade i skåparna.
Och Gud vad skönt det kändes. Fast lyckan blev kortvarig. När jag var nere i tvättstugan tog Thea fram saxen och gick loss på en katalog och använde kilometervis med tejp. Hela bordet, som nyss var renstädat och fint, var full av små, små pappersbitar. Skjut mig!!
Imorgon rymmer vi igen. Till slalombacken. Jag ska testa mina nya grejer jag köpt på rean. Då kommer damm, pappersbitar och tejp vara långt borta.

Halleluja-moment

Kategori:

Vilken fantastisk dag! Mer sådana tack! Underbart väder och glada barn med solsken i blick. Nåja, delvis kanske. Om vi räknar bort de första timmarna i backen så var den sagolikt rolig.
Det blev slalom idag. Solen sken från klarblå himmel, så jag packade bilen full med skidor, stavar, pjäxor och fika redan innan klockan slagit tio. Sedan drog vi.
Thea är som hon alltid är i början. Lite feg, vill ha mina armar runt sig hela tiden, blir sur när hon inte får som hon vill, vägrar åka och sätter sig bara ner på rumpan. De tillfällena gör mig skogstokig,när ingenting fungerar. Så vi avbryter åkandet och tar en fikapaus. Njuter av solen och skratten runt omkring.
Och efter det vänder det för lilltösen. Hon bestämmer själv att nu vill hon faktiskt åka igen. Inte trilskas om än det ena, än det andra. Lite socker i blodet gör väl sitt till antar jag. Godisregn is the shit! Nu vet jag det.
Hon åker själv från halva backen och neråt och ensam åker hon slalom mellan portarna. Gladare och gladare för varje åk. Så säger hon:
"Jag vill åka i liften själv nu, mamma!"
"Ööh, va? Vill du? Ska vi inte vänta tills pappa kan vara med?"
"Nä, jag vill det nu?"
"Men...ska vi inte prova karusellen först?"
"Nej, nu mamma!"
Öööh, snabba kast här, men ok. Så jag hjälper henne på med knappliften och sedan åker hon iväg som om hon aldrig gjort annat. Släpper, stiger åt sidan och svisch iväg nedför. Lyckan är total, vill jag lova!
Hon sträcker upp armarna i luften och ropar:
"Yes, yes, yes!! Jag kunde ju, mamma!!"
Och jag öser beröm över henne. Såklart. Vi enas om att vi ska lura pappa att det inte alls gick bra idag, så han får världens chock när vi ska åka hela familjen sedan. Men, det går inte att undanhålla något sånt här roligt. Inte när man är så stolt över sig själv som Thea är idag. Och det kan man ju faktiskt förstå.

Ut på sjön

Kategori: Allmänt

Denna långa fredag sken solen. Sen kom molnen. Och lite snöfall. Men då var vi redan inomhus.
Medan solen ännu sken tog vi skidorna under våra armar och vandrade ner till sjön. Det är spårat runt hela sjön och helt perfekt att träna skidåkning där med små barn.
Fast det krävs tålamod som förälder kan jag lova. För det går ju i snigelfart. Albin och Simon hann runt hela sjön innan jag och Thea ens kommit halvvägs. Men, det är ju i det lilla som tjusningen är.
Sedan gick vi upp till vindskyddet och grillade varma mackor, språkade med grannar och barnen lekte. Mysig dag.
 
 
 
Och fredag innebär Barda. Det blev trångt under pläden när båda barnen ville krypa ner för att se det spännande programmet.