Net on Net

En vardag i blått och rosa

Veckosnack

Kategori: Allmänt

Det var nästan som semester förra veckan när åttorna var på prao. Ändå hade jag inte tid att skriva här. Eller lust. Det är så mycket annat som snurrar i huvudet just nu och att då försöka skriva också går bara inte.

Åttorna var alltså på prao och jag tappade hur många lektioner som helst. Det kom väldigt lägligt med tanke på rättningshögen som låg på bordet. Jag hann faktiskt få undan allt. Grymt skönt och rogivande.

I fredags åkte jag hem tidigare och halv tre satt vi i bilen på väg till Sundsvall, jag och barnen. En liten minisemester för mig och Thea, för Albin en hockeycup. Vi hann med en bio på fredagkväll och sen upp tidigt på lördagmorgon för att lämna av Albin i Njurunda. 
Det blev några turer mellan hockey-hallen och Sundsvall. När pauserna var långa, eller när Albin vilade en match passade jag och Thea på att shoppa, både i stan och på Birsta. Mycket rea.
Vi har käkat hotellfrukost, ätit sushi, surrat med hockey-föräldrar och hejat Svedje till ett brons i den sista cupen för säsongen.
En fin resa.

Nu är man ganska mör. Lagom till att helgen tog slut... 


Skitfredag

Kategori: Allmänt

Det kunde ha varit fredagen den 13:e igår. Det hade kunnat det. Så fort jag klev in på jobbet blev det liksom pannkaka av alltihop.  


Nationella proven. Vi skulle ha det sista igår. Jag lyssnar inte på nyheterna i bilen på vägen upp, men blev ganska snabbt informerad om att svaren läkt ut. Vilka svar tänkte jag? Det är ju skrivning.
Hur som helst, folk hade fått i uppgift att kopiera upp nya prov. Förra årets. Med ett nytt tema. Det begrep inte folk att alla prov hör ihop på det viset. Skrivuppgifterna hör liksom ihop med läshäftet de fick på delprovet i onsdags. Alltså skulle de vara tvungen att läsa ett nytt häfte nu också för att kunna göra ersättningsprovet som folk nu var i full färd med att kopiera till mig. Och det var ju snällt, men... Ja, för att göra historien kort.
1. Nettan blev frustrerad.
2. Kollegorna sa jo, du måste göra så här! Utom en. 
3. Nettan vägrade.
4. Nettan gick till rektorn.
5. Rektorn sa ja, vad skönt om ni kan ta originalen ändå.
6. Nettan fick som hon ville.
7. Pressarna blev stoppade!

Sen hade jag bara femton minuter kvar att förbereda två klasser på.

Sen hände något så obegripligt och hemskt att allt blev så fjuttigt i jämförelse. En elev i min grupp föll ihop, mitt i nationella provet. Ambulans. Hjärnblödning. Operation. Tårar. Osäkerhet. Men ändå, hopp och tilltro. Något annat finns inte. 

En skitfredag blev det. Från början till slut.

Den bästa tiden är nu

Kategori: Allmänt

Vilket lov ändå! Soligt nästan varenda dag. Jag har verkligen njutit! 

Igår följde vi med grannarna högre upp till Jonssons backe i Hörnett. Solen gassade, vindstilla och plusgrader - kan det bli bättre?


Men vilken bedrövelse Melodifestivalen var. Herregud, vilken intetsägande låt och uppträdandet var precis som i Dressman-reklamen. Usch!! Gör om, gör rätt, vill jag säga. Nano borde ha vunnit. Då hade det i alla fall varit Sveriges bidrag som kom till Ukraina. 

Nåja. Det finns värre saker att vara upprörd över. Det finns bättre saker att se också.

Jag har ett stort, hett tips till er! Inte en bok utan en film ni bara måste se. 
LION heter den och är baserad på en verklig händelse. Efter bedrövelsen igårkväll letade jag upp den här filmen på nätet efter att så många lovordat den. Den går på bio i storstan, men som den norrlänning man är måste man ta till andra medel. Streaming.
Och den var så hjärtskärande bra. Helt förgråten var jag efteråt. 
Det handlar om en indisk, femårig pojke som kommer bort från sin bror när de är ute och jobbar till sig mat mitt i natten. Han hamnar på ett tåg som tar honom långt, långt bort och tvingas leva som gatubarn. Fem år bara. Tänk er! Till slut hamnar han dock på ett barnhem och blir sedan adopterad och flyttar till Australien. Men han kan inte glömma sin riktiga mamma, bror och syster.

Se den. Jag lovar att inget öga är torrt efteråt.