Net on Net

En vardag i blått och rosa

Omslagen

Kategori: Allmänt

Ja, vi var på golfbanan idag också. Bara jag och Albin denna gång. Två rundor runt korthålsbanan och jag förlorade båda. Fan, vad han är duktig. Jag har ingen chans. Och jag blir så arg när det inte stämmer för mig.
Albin bara slår och det ser så naturligt ut. Som om han inte gjort annat. Själv känner jag mig som en gammal tant. Fy och dra. 
Vi siktar på att gå en fadderrunda denna vecka, kanske på torsdag, om någon nappar på det. Det lär väl behövas några rundor så det är lika bra att smida medan järnet är varmt, så att säga.

Annars har S dragit el i köket och imorgon sägs taket börja läggas. Det är positivt i alla fall.

Golfnörd?

Kategori: AllmäntNu är det på riktigt. Kursen är klar, fadderrundor återstår och jag har en egen bag med klubbor. Tänka sig.
Vi körde teori imorse igen. En massa regler att hålla i minnet och jag tror att mindre än hälften sitter kvar. Det där provet som fanns förr är borttaget och istället fick vi en nätt liten regelbok att ha till hands. Det är ju ett måste.
Vi testade trä-klubbor idag och gick sedan ut på korthålsbanan ett gäng. Vilket nederlag. Men, vi fick ju öva på reglerna i alla fall och inse att utslaget och puttningen är viktiga slag.

Albin hade golfträning nästan direkt efter vår, bara hem för lunch, plocka upp barnen och sedan ut igen. Jag och Simon hann gå några hål under tiden. Det gick bättre. Fick in någon 2-poängare där i början och efter lite fika ville Albin fortsätta med oss så vi började om.
Vi tog oss runt hela korthålsbanan hela familjen och jag måste erkänna att Albin nog slog mig. Jätteduktig är han. Båda barnen var duktiga som orkade gå nio hål.
Resultatet var väl sisådär, men några 3-poängare fick jag in. Det finns hopp om liv att få till ett grönt kort innan sommaren är slut. Måste bara nöta lite mer.
På kurs med Kurt

Kategori: Allmänt

Solen skiner från en klarblå himmel redan klockan nio imorse. De gröna banorna lyser vackert mot det blåa vattnet och jag känner en sorts frid av att vara där ute i lugnet. Lugnt är det egentligen inte. Det pågår en tävling på Veckefjärdens golfbana, men det märks inte så mycket. Det är miljön runt omkring som får en att slappna av. Och vi är djupt tacksamma att vädret gett oss så fina dagar under kursen. Allting blir så mycket roligare då.

Christian Mattfolk leder oss igenom slagen. Vilken duktig instruktör han är. En mästare på att se felen och dessutom duktig på att berätta och visa hur man ska förändra sig. På ett kick har han hjälpt mig genom svingen och jag får sakta men säkert  konstanta slag som träffar bra. Bra i mina mått mätt. Jag ska inte överdriva. Men så här bra har jag aldrig slagit. 

Vi kör järn-, pitch-, chip-, putt- och bunker-slag i en aldrig sinande ström. Lite vila såklart, men ja, i fyra timmar står vi och slår på alla dess vis. En timmes teori hinner vi också innan lunch i restaurangen. Lite golfvett och allmänt sunt förnuft. 
Sista timmen är fri och vi fortsätter nöta de olika slagen. Herregud vad trött jag är i ryggen efteråt. Men det är roligt, roligt.

Kraschar i solstolen sedan när vi kommer hem. Vilar. Läser lite. Och så slår jag upp en mojito och tycker att den är jag välförtjänt av.