Net on Net

En vardag i blått och rosa

Kämpar

Kategori: Allmänt

Det har varit några konstiga veckor. När den närmaste kollegan fått domen om utmattning känns det plötsligt tomt. Ensamt. Alla funderingar, beslut och diskussioner om lektioner och upplägg får jag liksom ta med mig själv. Ensam är stark, men två är starkare. Det är bara så. Det har varit så skönt att kunna vila i tanken att vi är två om ett beslut och det är nu det märks, när hon försvunnit.


Jag gör mitt bästa, även om det inte alltid räcker till. Krävde vikarie för att hjälpa vikarierna och igår kopierade jag hela dagen tills ozon-ångorna gjorde mig snurrig i huvudet. Det blir rätt tydligt vad mycket vi gör när högarna ligger där, svart på vitt liksom. Jag hade inte klarat det här utan avlastning. Jag hade inte det. Är verkligen tacksam för all hjälp jag fått.

Nu ligger jag här halvt däckad i förkylning också. Hade nyss fullt hus med Håkanssons och Vestbergs här på fredagsmys. Ost och vin och bokning av tjejmilen. Den blir av nu. Ingen återvändo och det känns jätteroligt. Tre nätter på hotell mitt i smeten. Nu skyndar vi långsamt med träningen inför det. I alla fall jag.

Imorgon är det 40-års fest på Brux. Väldigt osäkert om jag orkar gå på det. Just nu vill jag bara vila. Vila, vila, vila. Så j typiskt att man ska bli sjuk när det är trevligheter på gång. Men, en natts vila och sovmorgon kanske hjälper?
Myshelg

Kategori: Allmänt

Jag gillar när saker sker lite spontant. Som igår när vi hastigt och lustigt bestämde oss för att åka till Nyängets isbana med grannarna.

Sol, -7 grader och stora vidder. Lovely!

Jag blev lite förkyld mitt i veckan. Nyste både nätter och dagar, men efter en vilodag extra från träning så försvann det hux flux. I fredags kunde jag träna igen och vaknade igår med värsta värken kring höften och rumpan. Jag tog till massage-grejen vi har och körde den över rumpan där det satt som värst. Sedan skridskoåkningen på det.

Jag och Thea åkte hela banan runt på 3km. Riktigt duktigt av henne för det var inte alls någon bra is längst bort, längst ut. Jag ramlade såklart. Landade på höger rumpa och tog emot mig med handleden och det gjorde så ont att jag trodde att jag hade stukat den. Men det gick över, liksom värken i rumpan. Idag känner jag inget alls.

På kvällen väntade middag på O'Learys och sedan hockey i logen med kollegorna. Mina barn hängde med så det blev alkoholfritt för mig. Inte för de andra. Men det var trevligt. 

En myshelg kan man säga att det varit.

Året som gått och året som kommer

Kategori: Allmänt

2016 var ett fint år, det måste jag ju säga så här i efterhand. Kanske inte för världen i stort, men för mig personligen.Vi börjar väl här, i februari. Jag drog igång min träning i slutet av månaden. Vet inte vad som hände faktiskt. Vi triggade varandra på jobbet, nästan tävlade om kilometer och tid och vips blev det ett måste. Jag började promenera, men sen blev det för segt för mig. Jag kom ju liksom aldrig hem kändes det som! Så jag började jogga, längre och längre sträckor. I augusti kunde jag jogga 9-10km i sträck. Det var liksom målet, inte själva tiden. Sen fick jag ont i höften och det tog död på den löpningen.

Jag slutade inte träna för det. Började styrketräna istället och blev fast i det och är det fortfarande. Har man en plan och ett schema med progression är det inga problem för mig att hålla igång. Har jag ingen plan, inget mål, då lägger jag ner. Vad är vitsen med att träna då, tänker jag. 

Nu ser jag till att alltid veta vad jag ska göra, när och hur och gör ett schema för varje vecka och skriver ner vikterna också. Ibland får Thea filma mig. Ibland tar jag kort. Allt för motivationens skull.

På tal om mål så är det nu att genomföra Tjejmilen i september. Ulrica är med på tåget, kanske Stina, kanske A? Resan dit har börjat, om än långsamt. Jag körde intervaller idag och höften verkar klara det. Håller tummarna och styrketränar vidare.


Golfen 2016 gick över förväntan. Inga vinster detta år. Eviga 2:a platser, men jag sänkte mig rätt mycket mer än jag trodde innan säsongen. Jag längtar faktiskt att få greppa klubborna igen, men något mål...nej, inte än. Fråga mig i juni igen.

Vi åkte till Cypern igen, för sista gången på länge känns det som. En härlig vecka med sol, bad, grynings-löpning och god mat. Planen för nästa sommar är Norge. Trollstigen, Geiranger och golf. Vi får se. Jag är lite less på vanliga charterresor nu, även om det är gudomligt skönt när man är där. Det jag skulle vilja göra i så fall är en träningsresa, likaså golfresor, men det ligger nog några år bort. 


Jag såg sista spelningen av Kent. Härlig konsert.

Thea började äntligen med lite sporter. Dans och innebandy. Fotboll väntar till sommaren och med detta har hon växt inuti. Så härligt. Albin har kört hårt med fotboll och hockey. Han avslutade året med en målvaktscamp.

Jobbet har haft sina ups and downs. Många slutade, som man är van att både se och jobba med. Det har varit lite turbulent överlag och väldigt trötta lärare och elever på slutet. Det här jullovet var efterlängtat av alla. En vecka kvar. Ska njuta av det inför hetsen som kommer.