Net on Net

En vardag i blått och rosa

Svart och vitt

Kategori: Allmänt

Det blev en stressig morgon. Väckarklockan ringde inte, eller så hade jag slagit av den i sömnen. Jag har inget minne alls av det, men vad vet man. Jag vaknade 40 minuter senare än vanligt i alla fall och fick göra alla bestyr på 20 minuter. Rekord. Men jag var j efter hela dagen. Både i hjärnan och i humöret. Seg och trött.
Sen sjönk jag ihop ytterligare när jag fick bekräftat att tiden jag ägnade i söndags åt planeringen var bortkastad. Bara göra om en tredje gång. 😩😩😩

Men alla dagar innehåller något positivt. Ibland kanske man får leta länge för att finna något, ibland är det bara självklart. Idag låg det i ett vitt kuvert.
Löneförhöjningen.
Och jag kunde inte behålla mitt poker face.

Härlig start

Kategori: Allmänt

Jag har en bra chef. När något så otrevligt som cellprov ska göras, då ger hon mig en halv dag ledigt. 
Vi passade på att gå på Albins utvecklingssamtal och jag hämtade ut tapeterna som kommit. Man kan nästan säga att jag fick tillbaka lite tid från igår.

Men till slut var jag tvungen att sätta mig där i stolen ändå. Ingen större fara. Man blir lite luttrad efter att ha fött barn, men det är ändå något jag drar mig för att göra. Utlämnande. Fast jättebra att det görs, helt klart. 

Utvecklingssamtalet gick bra. Jag blir nästan förvånad. Vet inte vad jag skapat för bild i mitt huvud, men inte riktigt den fröken berättade om. Antar att tjatet om läxorna hemma inte speglar hur det är på skolan och det är ju väldigt skönt. Han uppför sig väl i alla fall. Det är det viktigaste tycker jag.

Nu är det kortvecka hörni. Och påsklov snart. Lovely!

Måndag eller?

Kategori: Allmänt

Om ni hade varit en fluga på väggen hade ni märkt att jag varit på två ställen idag. I bilen och i sängen.
Nej, jag är inte sjuk. Jag har jobbat hela dagen. På något vis jobbar jag bäst där i sängen, halvsittande och i lugn och ro.
Jag la ner 1,5 timme när jag plötsligt blev varse att det jag planerade redan hade gjorts innan. Det var inte så kul. Nej. Sen tog det tre timmar till att göra om och göra rätt. 

Det är den här engelskan. Vi saknar en spanska/engelska-lärare på skolan sedan terminens början och nu börjar det brinna i knutarna. Jag och kollegan A har fått i uppdrag att planera upp resten av terminen, bedöma och betygsätta de elever som berörs av detta i engelska. Inget lätt uppdrag och det är förbannat synd om eleverna. Men, vi kan inte mer än göra vårt bästa för att lösa det. Eller lösa. Hålla det flytande snarare.

Så det är därför jag ägnar en ledig dag på en helg till detta. Men jag är ju mamma också och mellan tankeverksamheten och skrivandet skulle Albin hämtas på hockeyträning, lunch skulle ätas och Thea skulle på kalas och Albin skulle skjutsas till en kompis. Ja, ni förstår. Skytteltrafik. 
Då hade jag fortfarande texter som låg och väntade på att bli rättade.
Jag blev inte klar förrän nu ikväll. 

Jag har aldrig lagt ner så mycket tid på jobb under en helg som denna. Helt otroligt.
Men frågan är nu om jag har tänkt rätt. Ett sms från en elev fick mig att fundera. Det jag planerat i 4,5 timme har de redan gjort påstod x, medan en annan sa tvärtom. Byte av grupper kanske har gjort mitt jobb ogjort. Fan i så fall.