Net on Net

En vardag i blått och rosa

Albin är kär!

Kategori: Allmänt

En vanlig vardagskväll utspelar sig detta:

Albin : Ella är min bästa kompis. Mamma, vet du, när jag sa till Ella att jag var kär i henne då sprang hon och jag sprang efter och då ramlade hon och gjorde illa sig i benet.

Min hjärna fastnar vid orden kär i. Det är första gången han använder sådana ord.

Jag: Är du kär i Ella?
Albin: Jaa! Han ler litegrann.
Jag: Är hon kär i dig också?
Albin: Mm
Jag: Men, vad mysigt! Hur känns det när man är kär då?
Albin: Man gifter sig!
Jag: Ska du gifta dig med Ella då?
Albin: Ja, det ska jag!

Åhh, mitt lilla hjärta! Du kommer att bli en riktig hjärtekrossare!

Life is good

Kategori: Allmänt

Jag är dålig på att blogga. Tiden springer ifrån mig och mentalt ligger jag en dag efter. Det är mycket som händer nu, men livet känns härligt att leva. Att ha gått ner i tid på jobbet har varit det bästa jag gjort. Jag kan umgås med barnen på ett annat sätt. Vi hinner leka och prata istället för att bara fokusera på att mätta hungriga magar och natta i rimlig tid. Jag hinner träna och får inte dåligt samvete för att jag missar tid med barnen. Och jag är taggad på jobbet!

Thea får feber när vi grattar Sebastian. Förmodligen är det femte sjukan som spökar fortfarande. Prickarna hon haft är borta dock, men hon ser blek ut och äter dåligt. Simon är hemma medan jag åker och jobbar.
Ikväll väntar tjejkväll på stan.

Hektiskt

Kategori: Allmänt

Helgen har varit helt hysterisk. Aldrig har så mycket samlats till en och samma helg.
Jag handlar lite kläder till barnen på RCM och jobbar där på eftermiddagen. Vi viker kläder och går och går och går för att lägga alla kläder i rätt påse och till rätt ägare. Får gratis lunch också, kinamat som äts med pinnar. Inte alls så svårt egentligen. Mellan shopping och jobb är jag hemma med barnen. Albin har en tjejkompis här och de byter aktiviteter konstant i tre timmar. Roligt för de, men mindre roligt för mig...
Efter en sen middag går vi på den utlovade utflykten. Det blir en kort sådan, till Käringberget. Det är solnedgång och det lyser vackert på fjärden. Vi stannar bara för att fylla flaskan med vatten och känna hur iskallt badvattnet är nu. Vi har med oss godis, men barnen vill inte ens stanna för att äta upp det. Det är väldigt mycket höst och de fryser där de sitter i cykelvagnen.
Söndagen spenderar vi halva dagen på stan. Innan dess har Albin sin grann-kompis här och de bryter upp sin hopp-lek när vi måste åka iväg. Vi tittar på skor, köper strumbyxor, knäskydd, en present och en ny TV.
Dagens födelsedagskalas blir flyttad till tisdag, så kvällen läggs till att göra nedervåningen fulländad. Vår fina TV sitter nu på väggen och vi har invigning på kvällskvisten med tända ljus, välling, chips och Bolibompa. Albin tycker att det är jättemysigt. Vi med.

Nu börjar en ny vecka. Ikväll vfu-träff på Själevadskolan, imorgon födelsedagskalas hos Stridsbergs.