Net on Net

En vardag i blått och rosa

1:a advent

Kategori: Allmänt

Jag bakar saffranslängd och pepparkakor med barnen. Tänder första ljuset och fikar lite. Mysigt.

Jag har tränat också, efter Träningsboken. Inne på andra veckan och jag är så sporrad. Bra övningar och det blir så tungt som man gör det. Igår testade jag att jogga lite lugnt runt sjön. Testa höften. Det var väldigt halt och jag sprang med broddar. Vet inte om jag spände mig för mycket för framme vid Åkes började jag känna av höften. Då gick jag en stund innan jag joggade vidare. Idag har jag inte känt något alls, så kanske börjar det bli bättre ändå. Vi får se. Styrketräningen funkar i alla fall.

Det har varit en lugn helg efter förra veckans stress. Alla en-till-en-datorer kom i torsdags och det var en del jobb med det. 143 datorer som ska registreras och märkas, plus lärarnas och alla extra-datorer. I fredags, strax innan arbetsdagens slut, blev det klart. Nu återstår bara utrullningen till eleverna och det är ju inte så bara. Vi får se hur det går och när framför allt. Jag var helt slut i huvudet på kvällen, både torsdag och fredag, så att det blev helg kändes skönt.
Nu är jag utvilad och redo för nya tag.

Nördig

Kategori: Allmänt

Jag blir lätt lite nördig när jag snöat in på något. Då är det bara det som gäller och jag söker, läser, lyssnar och tittar på allt som har med det att göra. Förmodligen är det ett drag av någon diagnos, tror ni inte?
När golfsäsongen är inne är det mycket sånt som snurrar i huvudet. I våras var det löpningen. Nu är jag helt inne i styrketräning. Nån slags förälskelse att känna musklerna jobba tills jag blir alldeles darrig. För att inte tala om när man ser musklerna... Haha! Det roliga är ju
faktiskt när man ser förändringar.

I våras när jag jag började jogga råkade jag surfa in på Lofsans hemsida. En driven PT med blogg, instagram och Facebook. Hon och Jessica Almenäs har även en podcast, Träningspodden, och den började jag lyssna på i samma veva. Jag köpte deras bok, Stora löparboken för kvinnor. Ja, ni fattar. Jag gick all in. Men jag lärde mig mycket och boken var helt underbar.
Träningspodden lyssnar jag på fortfarande. Varje fredag kommer det ett nytt avsnitt och jag kan riktigt längta tills jag får kura ner mig i soffan och lyssna. Eller när jag viker tvätt. Eller när jag är ute och går.
Nu har de kommit ut med en ny bok och jag var ju bara tvungen att köpa den. Den handlar ju om styrketräning!

Förutom en massa text om styrketräning, mål och hur man lyckas kombinera träning med det övriga livet, finns ett träningsprogram som räcker för ett helt år och beskrivningar av alla möjliga övningar.
Grymt!
Så igår körde jag första passet och idag sitter jag med en duktig träningsvärk i benen och rumpan. Bästa värken helt klart.

Det står ingenting i programmet om vikter. Det får man så klart lägga på beroende på hur stark man är. Med tanke på min höft var jag lite blygsam och körde bara 35kg i knäböj igår, men grejen är ju att man ska öka successivt så det kanske var lika bra.
På de övriga övningarna körde jag 10-8kg, också det blygsamt, men man måste ju prova sig fram.
Jag fortsätter också med mina rehab-övningar en vecka till. Sen får vi se om det blivit någon förbättring.

Det regnar spik ute och jag ligger i soffan under pläden och tänkte läsa lite mer i den här boken. Har längtat hela dagen faktiskt.

Kroppsbesiktning

Kategori: Allmänt

Jag gjorde slag i saken och gick till naprapaten med min höft idag. Inte en dag försent. Snett bäcken. Efter flera försök lyckades hon få det rätt. Hon knäckte lite kotor också. Några satt verkligen djupt och när de kom rätt igen kändes det plötsligt lättare att andas också. Märkligt hur det kan vara.
Jag har fått övningar jag ska göra nu, tre gånger varje dag i två veckor. Jag får inte köra marklyft eller knäböj med vikter och det var ju så där. De största övningarna i mitt program... Men jag måste ju följa doktorns order. Det får bli mycket överkropp och knäböj utan vikter tills vidare istället.

Idag blev fredagsfysen lite improviserad.
Först rehab-övningarna, sedan...
40 knäböj
30 knäböj
20 knäböj
Militärpress 22kg 3x5
Lite ryggböj
Grym bålövning mot boll. Planka växelvis med utrullning. 3x15

Veckan har gått fort, men varit lite snurrig med nya scheman igen. Det känns som att börja om på nytt. Det tar ett tag att komma in i det och den här veckan har jag dessutom haft vikarie för att genomföra nationella proven. Annars har veckan varit fin tycker jag.
Veckans snackis var ju såklart Trump. Vilken chock... Niorna hade hellre diskuterat det än de nationella texterna sa de idag.

Nu helg. Mycket som händer. Thea har sammandrag imorgon. Middag på kvällen hos Håkanssons. 8 vuxna och 10 barn. Fullt ös säkert. Middag hos mamma på söndag efter Albins match.
Jag ska läsa också. Helt fast i denna bok. Men den är väldigt rå. Rå i detaljerna och otäck. Det måste vara det värsta de skrivit någon gång.