Net on Net

En vardag i blått och rosa

Finalen

Kategori: Allmänt

Sista kvällen här. Än så länge är vi friska, eller ja. Simon är förkyld och i den andra familjen är de fortfarande inte bra. Jag hoppas att vi förblir krya för tanken på att vara sjuk på flyget är ju rent förskräcklig.
Vi har försökt klämma ur det gottaste av Turkiet idag. Albin har simtränat, vi har solat och badat. Shoppat. Men Gud vad less vi är på buffématen nu.
Och till slut fick vi betala vår restaurang-nota i alla fall. De sökte upp oss vid poolen idag och Martin är ju inte så svår att känna igen om man säger så. Nåväl. Slutet gott. Imorgonbitti åker vi hem efter en härlig semester.

Magsjuka och arga turkar

Kategori: Allmänt

Carro är fortfarande inte bra, men på benen. Själv tycker jag att magen känns orolig. Thea får ett utbrott, förmodligen av trötthet, precis när vi ska gå en vända på byn. Resten av sällskapet går vidare, jag och Thea hem. Precis efter oss kommer en liten kille och spyr över golvet i entrén. Det skulle ju vara ett mirakel om vi undgår att få magsjuka efter dessa dagar.
Nåväl. Vi har haft underbara dagar här trots allt. Det enda vi har stört oss enormt på är servicen. De är verkligen urusla på engelska här. Klarar knappt att förstå när vi beställer mat och dryck. Vi får ta om flera gånger. Och idag, när vi äter middag vid en restaurang nere på stranden och vi frågar efter notan kommer den aldrig. Vi väntar, frågar igen, väntar lite till, frågar igen, men ingen kommer. Så vi reser oss upp och går. Bara sådär. Vill de inte ha betalt slipper de gärna. Man ska inte behöva fråga efter att få betala mer än en gång. Det borde ju ligga i deras intresse tycker man.
Igår när vi handlade lite och började pruta på några alldeles för dyra tröjor, blev säljaren skogstokig. Kallade Simon för kukhuvud och zigenar-svensk. Behöver jag säga att vi bara gick därifrån?
Annars har vi haft det toppen. Riktigt underbart. Albin lärde sig simma idag utan armpuffar och han vickar på sin andra lösa tand. Imorgon är vår sista dag och jag känner mig rätt nöjd. På söndag-morgon går bussen till flygplatsen och sedan är det adios Turkiet.

Klarar vi oss?

Kategori: Allmänt

Det blev inget Alanya igår. När vi gjort oss klara för att åka knackade vi på hos familjen Strömberg/Thoresen och då visade det sig att Carro mådde dåligt. Vi vågade inte chansa utan stannade kvar på hotellet och åt en väldigt god pepparstek istället. Det visade sig vara ett bra beslut för Carro hann knappt gå utanför dörren förrän hon fick vända om. Hon lär ha varit risig inatt, lilla Hedvig likaså, men är på bättringsvägen. Den stora frågan jag ställer mig är om vi andra kommer att klara oss? Bara av att jag vet att hon är dålig känner jag mig illamående. 
Vi gick en runda här på byn efter middagen. Barnen fick fotbollströjor, Torres och Zlatan, sandaler till Thea, halsband och diadem. 
Vad som händer ikväll återstår att se. Håll tummarna åt oss att vi förblir friska. Snälla.