Net on Net

En vardag i blått och rosa

Olika spel

Kategori:

Albin är helt tokig i spelandet nu. Är det inte Försvunna diamanten är det schack eller kortspel eller något annat. Har fått dille på segerns sötma tror jag. Det kräver ju en spelpartner och vi får ofta säga nej för att vi inte orkar spela samma spel för fjärde gången i rad. Till hans stora sorg.
Wii-spel och Nintendo DS har han, men spelar väldigt sällan nuförtiden. Gör han det, är det bara en liten stund. Fastnar aldrig där som en del barn kan göra. Alldeles för aktiv för det. Går hellre ut eller lirar lite hockey. Och det är bra tycker jag. Sunt. Fart och fläkt ska det vara.
På tal om spel. Vi är igång igen med spelandet på jobbet. Nu hoppas vi på storvinst!

Dessa känslor

Kategori:

Så trött jag var igår. Gick och lade mig tidigt, medan tankarna malde runt. Till slut somnade jag i alla fall.
Och det blev en fin dag trots allt. Med snön som föll, fisk till lunch, fina elever och skratt med kollegor. Men, det är så mycket runt omkring som tar min energi nu. Väldigt liten del går åt till den vanliga planeringen. Skruvat är vad det är. Snedskruvat.
Köper med mig semlor på vägen hem. Från det ena till det andra. Toppar denna onsdag med det efter spaghetti och köttfärssås.
Och Albin vill spela spel. Alla ska vara med. Han vill vinna såklart. Men det är inte lätt att vinna över sina föräldrar, där mamman drar hem två segrar och pappan en. Han lägger sig ner på golvet och stortjuter. Han har blivit en så dålig förlorare nu. Klarar inte det. Varenda gång händer samma sak. Han växer nog ifrån det så småningom. Aldrig att jag kommer ge mig bara för att göra honom glad. Sån är jag.

Lite spänt

Kategori:

Som jag tränade igår. Kände hur hela kroppen skakade när vi gjorde plankan gånger tre. Och jag blev faktiskt svettig. Skönt.
Men jag är trött idag. Vaknar med spända käkar och huvudvärk. Ur gängorna. Det är för mycket som ligger över en nu. Jag känner det. Men det är bara att bita ihop och hoppas att det blir lugnare sedan. Eller förresten. Bita ska jag ju inte...
Nåväl. Jag blir piggare efter lite medicin. Tur det finns Alvedon.