Net on Net

En vardag i blått och rosa

Sommaren i sitt esse

Kategori: Allmänt

Här rullar dagarna fort, fort. Nu när solen skiner och värmen kommit är vi på stranden varje dag. Lusten att vara inne är långt borta, men ibland måste man ju äta också, och diska, och tvätta.

Vår lilla övernattning i Skillingen var helt fantastisk. Syrran hade gjort en väldans massa god midsommar-mat som vi smällde i oss. Barnen var på bra humör, cyklade och lekte. Thea somnade gott i "Knuts säng", som hon säger om rese-sängen (han sov ju i den på midsommaraftonen). Hon låg ensam i vår stuga och somnade själv utan skrik och utan mig i bakgrunden. Otroligt! Vi andra drack rosévin och surrade fram till småtimmarna.
Tyvärr blåste det ganska mycket dessa dagar, inget badväder precis, men solen sken!
Om det inte blev något bad i Skillingen har det blivit det här hemma. Jag har tagit mitt första dopp! Medan Simon gnetade färg på husväggen, åkte jag och barnen till Käringberget. Härligt var det!
Idag är det varmt, men molnigt. Dags för att röja upp här hemma efter några lata dagar! Nedervåningen börjar ta sig. Vita väggar, tavla gjord med Marimekko-tyg och fondväggen är beställd. Sedan har jag ett nytt projekt att ta tag i. Vi ska måla trappen inne vit, trappstegen ska dock fortfarande vara trä, och den höga spaljen i hallen ska bort. Det här ser jag fram emot enormt mycket!

Midsommarhelg

Kategori: Allmänt

En snabb resumé av vår roliga midsommar!

Plats: Hemma hos oss och firande vid Hembygdsgården
Gäster: Ulrica, Lars, Knut, Andreas, Linda, Jonas, Linnéa
Fotograf: Linda
Mat: Sill, potatis, laxröra, tunnbröd, fläskfilé, potatissallad
Dryck: Trocadero, pommac, Breezers, rosévin
Känslor: Förväntansfull, glad, sur, uppsluppen
Samtalsämnen: Hus, barn, roliga händelser
Dagens miss: Dansen kring stången slutade precis när vi kom
Dagens plus: Alla möten med folk vi kände vid Hembygdsgården
Spel: Kubb, kubbstafett
Bästa laget: Tyvärr killarna....
Dagens bästa: Alla härliga skratt
Dagens sämsta: VädretIdag är det lördag, midsommardagen, och när du läser detta är vi i stugan i Skillingen. Vi ska spendera natten där och kanske hinner barnen doppa sig i vattnet innan vi åker hem imorgon. Glad midsommar!

Lata dagar

Kategori: Allmänt

Thea fick en fin födelsedag. Många paket och massor av tårta, precis som det ska vara! Hon tackar för alla fina saker hon fått.

Vi åker till nya lekparken i stan med Albin och Theas dagiskompisar, Valter och Hedvig. Det är verkligen mycket folk när vi kommer. Det visar sig att Tidningen 7 är där tillsammans med rörelsehindrade barn och ungdomar för att göra ett reportage. Vi hittar Rosy och Sebastian i vimlet också. Lekparken har fått en rejäl upplyftning och blivit handikapp-anpassad, men som den småbarns-förälder jag är, tycker jag att de borde haft mer gungor. Särskilt barngungor. Nu finns bara en och det är många som slåss om den. Vi har det roligt ändå, fikar och surrar. Albin och Valter leker bra tillsammans och kan roa sig utan vår inblandning. Det är bara Thea och Hedvig som vi måste passa. Vi spenderar två timmar där innan vi åker hem.

Idag är det torsdag. Simon har tagit en föräldradag, så vi är lediga hela familjen. Nästa vecka börjar hans semester! Solen skiner och det är ganska varmt ute. Vi åker ner till stranden en stund och njuter av solen medan barnen plaskar i det, än så länge, iskalla vattnet.
Lata dagar ligger framför oss, där vi tar dagen som den kommer. Sommaren är här och vi njuter!