Net on Net

En vardag i blått och rosa

Händelserikt

Kategori: Allmänt

Känner mig heeelt slut efter dagens klasskamp, där jag ansvarade för stockstötning. En helt okej uppgift, förutom att vädret kunde varit bättre på eftermiddagen. Att stå ute i regn är ingen hit, men eleverna gjorde sitt bästa ändå.

Väl hemma överöstes jag med barnprat. Det var Simons tur att hämta, eftersom vi har arbetslagsmöte på tisdagar. Båda ville prata med mig samtidigt. Sittandes på hallgolvet fick jag höra de fajtas om talutrymmet.

Mamma, Thea ledsen dagis. Abin hämta nallen Thea!!
Mamma, Thea var ledsen och då sprang jag och hämta nallen till henne! Då grinade hon inget mer. Och mamma, vet du en sak?
Mamma, Thea pitti-macka! Thea ha pitti-macka!
Mamma, vet du en sak? Nu vill jag prata med dig! Vi ska på teater imorgon! Inte Thea för man måste vara 4 år.

Till slut när båda fått säga vad de har på hjärtat och vi dukar fram middagen, säger Albin:

Mamma, hur gammal är du?
31.
Jaha, men då får inte du följa med på teatern för man måste vara 4 år!

Haha, helt underbara saker de kläcker ur sig, de små!

En tillfällighet?

Kategori: Allmänt

Jag hämtar Thea och passar på att titta på några teckningar som hänger på väggen. Det ska föreställa gubbar. Jag blir mäkta imponerad när jag ser Theas. Hon har verkligen gjort en gubbe! Med huvud, armar och ben. Inte bara en massa streck som många andras.
Mest troligt är det bara en tillfällighet eller så har hon ärvt pappas och farmors konstnärliga begåvning.

Imorgon väntar Klasskampen och jag ska ansvara för stockstötning på Olympia. Jag hoppas verkligen att det inte regnar.

Invigning

Kategori: Allmänt

Idag är det invigning av Botniabanan och vi tar en gratis-buss in till stan. Spännande för barnen, även om de åkt buss tidigare, men det är ju inte varje dag vi gör det. Det kliver på människor lite här och där och plötsligt är bussen full.
Invigningen är väl sådär. En massa tråkiga tal och ett sjukt långt bildspel. Barnen blir less redan innan Kungen entrar scenen, men vi står tappert kvar och går sedan iväg till tonerna av EMD:s Save tonight.
Det är tjocksmockt med människor på torget och långa köer till alla ställen som serverar luncher. Vi köper med oss godis och mackor, sätter oss på bussen hem och äter lördagsgodis med barnen i knät.
Åh, vad skönt att vara hemma igen! suckar Albin när vi åter står hemma på gården igen.

Thea skippar vilan, vilket gör att hon somnar tidigt. Albin och Simon åker till Peter för att gratta honom på hans födelsedag. För mig väntar Jo Nesbo och ett glas rosé.