Net on Net

En vardag i blått och rosa

På gång igen

Kategori: Crossfit

Det är söndag och Albin har hockeyträning halv nio i Kempis i vanlig ordning. Han är riktigt duktig och är först på pucken hela tiden. Jag och Thea står och fryser vid sidan om.
Sedan kör jag äntligen ett efterlängtat träningspass. Överkroppen får sig en omgång.

Marklyft
Rodd med hantel
Bänkpress
Max antal armhävningar
Axelpress
Axellyft åt sidan
Bicepscurl + koncentrationscurl
Tricepspress- liggande + stående

Så skönt att låta kroppen jobba. Imorgon är det underkroppens tur.
Jag är ledig imorgon, kompledig, och vi tänker åka skridskor hela familjen med Martin och Saga. Jag och Thea ska inviga våra nya skridskor som jag köpte igår på rea.
Sedan har jag två kursdagar i Umeå innan jag blir ledig igen, torsdag-fredag. Och på fredag åker jag och Ulrica till Stockholm på en tjej-weekend. Mycket att se fram emot med andra ord.

Höstdepp

Kategori: Allmänt

Det är riktig höst där ute. Inte så kallt, men grått, grått och regnigt. Det faller i strida strömmar och jag fäller upp min kapuschong. Torkar bort några regndroppar på kinden. Skyndar på stegen och huttrar till. Att springa är inte att tänka på, min hosta blir bara värre då. Jag är på stan för att köpa lite vin och hyra några filmer. Och jag svär åt parkeringsautomaten som sväljer mina kronor men inte ger mig något kvitto. Regnet fortsätter att falla, lite kraftigare nu. Skiter i kvittot och rusar in i affären istället.
Det blir bara spaghetti och köttfärssås till middag denna regniga fredag, men jag hottar upp den med att dricka rödvin till. Och så tänder vi ljus. Vi skålar, barnen och S med sin julmust och jag med rödvin. Vi pratar om att det snart är jul, att tiden går så fort nu. Och just i det ögonblicket kan jag se oss, jag och S, gamla och gråa sitta där vid köksbordet och tänka tillbaka på tiden när barnen var små. Jag kan se oss om fyrtio år och för en stund vill jag stanna tiden. Vill inte att den ska ticka vidare, bara vara här. I nuet. Just nu.
Och när Simon åkt på jobbet och barnen sover, skrattar jag och fäller några tårar åt den varma och goa filmen Hur många lingon finns det i världen. Kärlek.
Det är höst där ute, men jag försöker stå ut. Så jag tänder några ljus till, lyssnar på lite skön musik och tänker att livet ändå är gott mot oss.

Dagarna som går

Kategori: Allmänt

Veckorna bara susar iväg. Känner ni det också?
Imorgon är det torsdag och det är snart helg igen. Både jag och Thea har utvecklingssamtal imorgon och det kan ju bli intressant. Från båda håll. Simon går på Theas samtal, men mitt eget kan jag ju inte leja bort, så nu sitter jag här och försöker strukturera mina ostyriga tankar. Det är inte lätt att vara framåtsyftande när jag inte vet något om hur det ser ut nästa år, eller vad jag får för tjänst. Nåväl. Jag ska göra mitt bästa. 
På fredag åker jag in till stan med niorna för ett besök på ungdomsmottagningen. En timme där tar en hel förmiddag i anspråk för vår del, tack vare avståndet. Men de får ju se lokalerna och den otäcka gynstolen. Det kan ju vara bra.
Jag känner mig mycket piggare idag än igår, så kanske, kanske blir det lite träning imorgon. Men, nu ska jag bänka mig i soffan och se det sjätte avsnittet av Bron.