Net on Net

En vardag i blått och rosa

Smider hämnd

Kategori: Allmänt

Fredag igen. Veckorna bara försvinner. Sov dåligt inatt så jag är trött idag. Seg. När jag ska åka hem har någon busat med mig. Nu händer det på jobbet också, inte bara hemma. Vad ÄR detta??
Jackkedjan helt uppdragen. Galgen invirad med snörena till jackan och jag hittar en sladd i en ficka. Ett lexikon nertryckt i huvan. Jag bara skrattar när jag dumpar allt på hyllan och drar därifrån. Denna någon ska få igen och jag har mina misstankar.

Annars väntar Albin spänt inför morgondagen med sammandrag i Nordmaling. Han tänker så fint och snällt när han ber S att bära hockeybacken till bilen så att jag ska slippa bära så mycket.
"Vi hjälps åt imorgon, mamma. Vi är ju två."
Så, Simon rotar i mina fickor i jackan efter bilnyckeln, hittar den, men även något annat.
"Varför har du ett häftstiftspaket i fickan??"

Jag ska ge igen. Vänta bara.

Morgonstress

Kategori: Allmänt

Halvkass start på dagen när Thea vägrar ta på sig kläderna. Hittar inte dem rätta och mina förslag är ju bara helt fel. Det går inte att nå henne i det läget. Varken med hot, mutor, argt eller snällt prat. Hon bara står där alldeles tyst. Vägrar prata överhuvudtaget. 
På morgonen klarar jag verkligen av sådant här. Så idag lämnar jag henne hemma med S. Bara kör.

Men dagen blir fin ändå och hon är glad när jag kommer hem. 
Får se hur det går imorgon.

Buskul

Kategori: Allmänt

Barnen fortsätter att busa. Tror att de blivit starkt påverkade av programmet på Bolibompa, Buskul. Har era barn sett det? Jag tror att det snart är förbjudet här hemma. Varje dag får man vara på sin vakt.
Albin satt ihopkrupen i köket, när jag klev in där, redo att skrämma mig. Och så Thea då.
"Mamma, jag vill ha vatten. Kan du ge mig?"
Tur för mig, slängde jag ett öga på kranen först. Tejp runt om. Vilket sprut det hade blivit! Simon hade inte lika tur.
Och barnen bara skrattar. Såklart. Lite besvikna också över att jag inte gick på det. Bättre får de jobba för att lura mig.