Net on Net

En vardag i blått och rosa

Bus eller godis?

Kategori: AllmäntHalloween. Albin, Thea och granntjejerna går en runda i kvarteret. En hel burk med godis och lite pengar kommer de hem med. Sedan drar Albin på party med kompisarna på skolan.

Jag har ägnat kvällen åt att rensa svamp. Den stora och den lilla hjälpredan avlöste varandra. Ingen orkade visst. Men äta vill dem. Jojo.
Det var en kort tur i skogen. Vi hade knappt hunnit dit när S började surra om kaffe och att gå därifrån. Stod och kramade ett träd mest.
Albin och Thea sökte och hittade hur många som helst däremot. De har en grym syn och roligt att de hittar svampen själva. Trumpetsvamp idag. Jag trodde att det var trattisar, men nej, en släkting.
Och nu är de som sagt på tork.Segt

Kategori: Allmänt

Ingen svampplockning idag. Jag vaknade med en jobbig huvudvärk. Den här förkylningen är bra seg måste jag säga.
För att inte dö av tristess åkte vi till Svedje och tittade på Albin under friåkning. Tog en fika. Hur mycket folk som helst. Thea var väl inte så road av just skridskoåkningen, men vi kom utanför huset i alla fall.


Jag tog en bastu nu ikväll. Första för hösten. Tänkte att det kunde hjälpa luftvägarna lite. Eller så får det motsatt effekt. Vi får väl se. Skönt var det i alla fall.

Plikt och nöje

Kategori: Allmänt

Plikterna går alltid först. Så jag jobbade bort min hög och gick på utvecklingssamtal med Albin. Han blir liten och söt i dem situationerna. Rodnar och ler lite stelt, men svarar på frågorna. Det gjorde han inte förr. Det går bra för honom. Han sköter sig snyggt och är en snäll kille. Mer behöver inte en mamma veta egentligen. 

Sedan ställer jag mig i köket och bakar. Morotsbrödet. Enkelt och väldigt gott.


Imorgon hoppas jag på svampplockning. Det tror jag att jag orkar med.