Net on Net

En vardag i blått och rosa

Advent

Kategori: Allmänt

Ja, då var det första advent. Vi har tänt ljusstakarna, bakat lussekatter och druckit glögg. Lite Jöback också i bakgrunden. Inte för att det har hjälpt så mycket. Det är snö som fattas tror jag för att stämningen ska infinna sig.
Vi träffar tomten på stan också. Albin ger honom en kram och säger att han önskar sig skidor, Thea en docka men en kram vägrar hon ge. Det blåser kallt, men inte så kallt som förra året. Då hade vi allihopa overaller och täckbyxor på. Och då låg snön packad på marken.


 
Vi skrotar runt här hemma i mysbyxor och äter sen frukost. Simon jobbar och jag måste ta itu med tvättberget som hotar att svämma över.

Känslolös

Kategori: Allmänt

Jag kan inte fatta att det är första advent på söndag. Jag är inte där mentalt ännu. Det är ju fortfarande höst ute och någon snö har vi inte sett till. Med snön kommer ju julkänslorna som ett brev på posten.
Jag sätter upp julgardinerna i ett försök att komma i stämning, men känner ingenting. Inte den där vanliga förväntan och längtan. Och jag gör julgodis, men inte heller då känns det något speciellt. Jag som brukar älska julen. What is this?? Folk jag pratar med tindrar med ögonen när de berättar om de nybakta lussekatterna, havrekexen och den goda glöggen. Är det det som fattas tro?
I helgen kommer jag att baka lussekatter, ta fram ljusstakarna och sippa glögg med Peter Jöback i bakgrunden. Då sjutton borde väl mina ögon också börja tindra.

I backspegeln

Kategori: Allmänt

Jag tror att den här låten kom 1991. Jag var 12 år och tyckte väl att den var bra, men jag tänkte nog aldrig på vad den handlade om. Egentligen. Idag, 20 år, man och två barn senare, har den en helt annan innebörd, men jag tycker fortfarande att den är fin även om den är sorglig. Lyssna på texten och bedöm själva.
Jag är förkyld och vaknade med lite feber imorse. Är det tanden som spökar? Och vi hade en trevlig kväll på Public. Med god mat och dryck och fina vänner med härliga överraskningar kan det ju inte bli dåligt. Jag kunde nästan glömma tandvärken.