Net on Net

En vardag i blått och rosa

Så var det dag(i)s igen!

Kategori: Allmänt

Första dagen på dagis efter några dagar hemma med pappa. Lyckligtvis var det denna vecka som Simon hade jour nattetid och var hemma dagtid. Han hade för det mesta ganska lugna nätter och kunde därför ta hand om barnen på dagtid och vi slapp vabba. We like!
Men, första dagen alltså. Det borde ju ha varit en bra dag för de små, men när jag hämtar Albin har han bajsat på sig i byxorna och gråter litegrann. Vi hinner knappt hem förrän han springer på toan och bajsar igen. Stackars lilla gubben. Han som varit piggelin hela veckan och sen blir det så här första dagen. Fröknarna måste ju tro att vi skickat en sjuk kille till dagis.... Fast så var det ju inte.

Jag går på bokrean, februaris bästa dag, och shoppar lite. Några böcker till mig och några till barnen. Kan inte motstå dessa härliga barnböcker och barnen är nog lika tokiga i dem som jag.

Nu väntar en stilla helg i lugn och ro. En vecka kvar till sportlovet och till den veckan önskar vi strålande sol och max åtta minusgrader!

Pissed off

Kategori: Allmänt

Att vakna till ett vinterland med en temperatur på -28 grader, gör ju inte att man skuttar upp ur sängen direkt. På vägen upp till Bredbyn sjönk temperaturen ytterligare, till -30. När termometern i bilen bara visade streck, ---, förstod jag att det var riktigt kallt. Förstår ni? Vi är inte gjorda för svinkallt väder och nu är det bevisat att inte bilen är det heller! Jag blir galen på kylan! Har vi någonsin haft det så kallt som nu, så mycket? Tiden är urled.

Och jag blir trött på vår bajsande unge. Löst bajs som vi inte vet vad det kommer av. Och den andra ungen som bara vill gå på dagis. Nu. Helst igår. Fast honom får vi inte lämna, eftersom Thea kan ha fått magsjuka. Trots att jag vet att det inte rör sig om en vanlig magsjuka. Små barn spyr då eller får rinnig diarré och de blir slöa, äter inte eller orkar mindre. Inget stämmer på Thea. Men vad vet jag, jag är ju bara mamma...

Så båda barnen är hemma med Simon. Albin missar sin lek-eftermiddag hos Valter och jag får flytta på mitt sedan länge inbokade klädparty. Inget blir som man tänkt det. Så sant.

Det är roligt att vara svensk idag!

Kategori: Allmänt

Åh, jag blir ju bara så tagen av svenskarna i OS! De är ju helt fantastiska! Vilket team grabbarna visade sig att vara. Snacka om lagkänsla, fastän de bara behöver tänka på sig själva egentligen. Helt outstanding!
Och jag förstår varför Elfosson hade svårt att hålla tillbaka tårarna; har vi någonsin sett något liknande?
Och Anja, vilken bragd hon gjorde! Helt sjukt att man kan ta medalj efter hennes hemska krasch.
Att Helena Jonsson misslyckas totalt, kommer lite i skymundan nu efter dessa fantastiska svenska framgångar. Det spelar liksom ingen roll, vi har ju ändå tagit 3 guld, ett silver och två brons. Lika många medaljer som experterna trodde på.

Det bästa av allt är ju att OS inte är slut ännu. Medaljerna kan bli fler.