Net on Net

En vardag i blått och rosa

9A 👍

Kategori: Allmänt

Det var en förträfflig dag i skogen. Vilket kanonväder vi fick.


Att spendera en dag med min egen klass är som att vara på semester. Ett härligt gäng med glatt humör. Nyfikna, intresserade, tysta och lugna när det behövs. Inte en enda gång behövde vi hyssja åt dem. Bara vandra med och ha trevligt. Som en elev sa:
"Vad synd att vi redan ska åka tillbaka. Det här var ju jätteroligt!"
Vi åkte buss till urskogen och tog en kort promenad i kringelikrokar med en fantastisk guide, sedan buss till avverkning någon mil därifrån. Där väntade Holmen med en varm grill och hamburgare. Dricka till och en liten efterrätt. Alla fick dessutom en kåsa med sig hem. Generöst av dem och jag tror vi tackade hundra gånger.
Sedan vandrade vi ut på kalhygget och beskådade fordonen i action. Stor behållning fick en elev som fick åka med och prova lasta av. Underbart att se hans glada min.
Vi avslutade med lite fika igen innan bussen gick tillbaka mot byn.

Men hur trött var man inte på eftermiddagsmötet om ombyggnaden av skolan? Jag höll på att somna ifrån allt.
Imorgon väntar nya äventyr.

Fullt upp

Kategori: Allmänt

Ny vecka. My god vad snabbt det går. Det är knappt man hinner med själv.
Och jag tror inte att man kan klämma in mer under en vecka än denna.
Jag tror att jag har sju utvecklingssamtal  på kvällstid, började idag med fyra. Onsdag tre till och jag kommer knappt hinna hem förrän jag ska gå på Albins föräldramöte och boka hans utvecklingssamtal. 
Vi har skogsdagar nu också med niorna i dagarna tre. Matsäck, bussturer, skogspromenader med guidning och matlagning utomhus. Förhoppningsvis i bra väder och med glada elever.
Albin och Thea tar kort imorgon och vill förstås bli stylade. Jag har stått och krusat Theas hår nu ikväll bara för att vinna tid imorgonbitti och Albin ska ha tuppkam med röd spray.

Tja. Bara tuta och köra.


Söndag

Kategori: Allmänt

Det var en trevlig kväll igår. Rolig hockeymatch med öl i pauserna, ett härligt drag därinne och så vinst på det. Vi hämtade barnen och avslutade kvällen på varvet. Vin och likör och en massa surr. Mycket som hänt sedan sist och som avhandlades såklart. Vi var väl hemma vid tolv tror jag.
Och de där extra timmarna och blandningen av öl och vin gav mig en smärre huvudvärk imorse. Jag låg kvar länge i sängen medan S och À åkte på hockey-sammankomst med laget. Vittsjöstugan med lekar och tävlingar utomhus. De verkade ha haft jätteskoj.


Tyvärr var Albin för trött för att hänga med oss på golfbanan sedan, så jag tog en halv runda själv i finvädret. Soligt och härligt. Inte så mycket vind. Och det gick bra. Det gjorde det.
Sebastian fyllde år idag också. 20 år. Samma natt som Estoniakatastrofen föddes han i en komplikationsfylld förlossning. Och nu sitter han där han sitter. Hur som helst, vi avslutade söndagen med tårta. Gott så.